Zo. Daar ben ik weer, na u een tijdje verwaarloosd te hebben. Terwijl de kalenderblaadjes onafgescheurd in het toilet bleven hangen, vierden u en ik vakantie. Maar nu ik de laatste beetjes Nepalese schurft definitief van me af heb geschud is het tijd voor een nieuw stukje. En mocht u zich afvragen waarom ik er zo’n schreeuwerige titel boven heb gezet; da’s goed voor de kijkcijfers, geloof mij. Uitgeverij Noordhoff, een van de grootste schoolboekenuitgevers in Nederland, gaat voortaan ook homo’s integreren in de methodes. Hoe ze dat precies gaan doen is nog niet geopenbaard. Maar laat dat maar aan mijn politiek incorrecte humor over. “Frits is in een donkere ruimte met alleen maar mannen. Van die mannen heeft zeventig procent een snor. De helft van de snorloze mannen heeft een lederen hulpstuk. Nu is de vraag: als het licht plotseling aangaat, hoeveel… etc”. Nu niet meteen boze e-mails gaan sturen, he? Sommige van mijn beste vrienden zijn homo. Ze weten het zelf alleen nog niet.

“,,Het onderwerp homoseksualiteit wordt al lang behandeld in de biologieles, of in de geschiedenisboeken”, legt Grijzenhout uit. ,,Maar in de reguliere voorbeelden in lesboeken zijn het tot nu toe altijd een vader en moeder geweest die naar de winkel gingen om boodschappen te doen. Dat worden binnenkort ook eens een vader en een vader.”

De directeur vergelijkt deze ontwikkeling met de introductie van Nederlanders van allochtone afkomst, die de afgelopen jaren ook geleidelijk hun intrede hebben gedaan in de schoolboeken. ,,Het is heel belangrijk dat in de lesboeken de volledige Nederlandse samenleving terug te vinden is. Op deze manier willen we ook homoseksualiteit op een heel natuurlijke manier herkenbaar maken voor kinderen.”

Het kan een aantal jaren duren voordat de nieuwe richtlijn in het schoolmateriaal is doorgevoerd. Maar in de digitale lesbrieven zal de verandering al sneller merkbaar zijn, stelt Grijzenhout.”

Het kan dus nog een tijdje duren voordat de homomethodes (in de volksmond al bekend als de homothodes) in de klaslokalen opengeslagen worden. Tot die tijd liggen ze nog… in de kast (knipoog, knipoog).

Lees hier meer over het gebruik van homostellen.

3 Reacties op “Homo’s In Het Onderwijs!”

1. an zegt:

Hoi Frank,

leuk weer een stukje van je te lezen..ook al heb ik nog steeds vakantie..gna.gna..
    ja ik hoorde ook over de radio over het homo-gebeuren in het onderwijs.
    Op deze manier wilde de directeur een vuist maken voor de homo’s!! Dat geloof ik best!! Een vuist!!
    ha ha, vond het wel grappig……..

2. Anja zegt:

Waarom is dit niet allang gedaan? Homoseksualiteit is toch niet van gister of eergister. Waarom wordt dit nu bekend gemaakt?

Nou toevallig, An, hoef ook ik pas de 16e te beginnen. Hoewel ik de afgelopen twee dagen mijn lokaal in orde heb gemaakt en er vandaag al twee vergaderingen op het programma stonden (*trekt zuur gezicht*). Je vuistsuggesties laat ik even aan me voorbijgaan. Tenslotte is het al laat terwijl ik dit typ en ik kan slecht slapen met duistere gedachtes.

Het zal weer eens de aloude kettingreactie zijn, Anja. Iemand roept weer eens een cliché en een ander denkt er ook een politiek slaatje uit te kunnen slaan. Soms worden daar homo’s voor gebruikt, een andere keer zijn ADHD-kinderen of Zwarte Piet aan de beurt. Of de zwemles, zoals de laatste paar dagen. De meningen verdringen elkaar bij de microfoon maar er is slechts zelden sprake van een concrete wetgeving.

zeven × 9 =