U vraagt zich natuurlijk al een paar dagen af waar het nieuwe stukje van Leerkracht PO blijft. Dat snap ik. Heb ik gemerkt ook. Toen ik vandaag de school uitstapte stond er een kudde juffen te roepen, neen, te krijsen om nieuw materiaal. Ik moest zelfs het stuur van de Jeep een paar keer flink naar links en rechts gooien om van die bumperjuf af te komen. Tot ik erachter kwam dat ik mijn portier op haar jurk had dichtgeslagen. Het gaat nu weer beter met haar al zit zumba er voorlopig nog niet in. De waarheid is dat er bijzonder weinig onderwijsnieuws is. En dan heb ik het over nieuws, als in nieuw. Want we weten zo langzamerhand wel dat boerenschooltjes zwakker worden en dat de scholen in grote steden steeds meer op Yin en Yang lijken. Maar goed.

Hee! Die zomervakantie. Komt nu wel snel dichterbij he? Ik heb vijf jaar lesgegeven in groep 4 en na de vakantie ga ik beginnen als CEO in groep 7/8. En u? Wat gaat u doen? Iets nieuws of weer dezelfde routine?

7 Reacties op “Wat ga jij doen na de zomervakantie?”

1. Anja zegt:

Na de zomervakantie ga ik voltijds (hoera) aan de slag in groep 3. Voor het vierde jaar en wat een feestje is dat toch. Samen met de kinderen de wereld van letters en cijfers ontdekken.

Dat is ook leuk, Anja.
    Wij hebben de Leessleutel en
    dat vind ik wel een enorme methode.

Niet echt aantrekkelijk
    voor leerkrachten.

3. an zegt:

Ik mag nog een jaar heerlijk blijven kleuteren!! Integenstelling tot sommige najaarskleuters……..
    Routine? Het is toch elke dag weer anders in het onderwijs????

Oh ja, An, dat is waar. Het is elke dag weer anders in het onderwijs. En Robert Ten Brink is nog steeds leuk en dikke mensen kunnen er niets aan doen; ze hebben zware botten.

(Sorry, ik heb het te warm vandaag; 29 graden binnenshuis.)

5. an zegt:

huh…Robert ten Brink???Leuk??? Nog steeds?
    …wil je dit niet meer ter sprake brengen op deze moeilijke warme laatste loodjes dagen??
    Ik zit er momenteel zo doorheen dat ik mijn Rock-Werchter kaartjes van de hand heb moeten doen wegens uitputtingsverschijnselen!
    Zielig of wat!!

Zeer zielig. Maar mijn laatste loodjes zijn al achter de rug. Ik heb al vakantie. Hahaha! MWOEHAHA!

7. an zegt:

Dat is waar ook!
    Nou, rust maar goed uit en geen onzin meer uitkramen oke?

2 × acht =