En dan is het alweer 7 juni en is er van mijn Grote Voornemen om alle politieke partijen onder de loep te nemen nog niets te zien behalve een stofvergarend stukkie over de PvdA (door wie ik – nietsvermoedend wandelend in het centrum van Apeldoorn – prompt te grazen werd genomen) en wat losse opmerkingen hier en daar. U merkt het wel weer, trouwe lezer, niets menselijks is mij vreemd. Het is ook zo (let op: persoonlijke mening) s-a-a-i, die politiek. Al die politici met hun bordkartonnen koppen en handleidingpraat, het kan mij zo weinig interesseren. Jaja, ik weet het: leraar = voorbeeldfunctie, maar ik moet ook eerlijk zijn en dat zijn die politici vaak niet. Neem nu Camiel Eurlings. Loop ik laatst in een groot en bekend museum, knal ik bijna tegen hem op. En IK kwam van rechts! Ik bedoel maar. Hoe dan ook, 9 juni moet er gestemd worden. Dus zeg ik verder niets over De Jattende Directeur of De Malle Leraren die op het dak gingen zitten maar zet ik voor u keurig op een rijtje: De Vaderlandse Politiek en Het Onderwijs:

CDA
PvdA
SP
VVD
PVV
GroenLinks
ChristenUnie
D66
Partij voor de Dieren
SGP

Ja, ik weet het. Ik heb de Piratenpartij hierboven niet vermeld. Dat heeft een goede reden. Zij hebben geen beleid op het gebied van onderwijs. Niks. Blanco pagina. Maar laten we wel wezen, hoe denk je dat piraten vroeger ontstonden? Of tegenwoordig langs de Afrikaanse kust? Niet door een goed rapport, dan kan ik je wel vertellen! AARRH!

Foto hierboven van Carf.

2 Reacties op “De Stem van De Juf of Meester”

 1. Narquiche zegt:

  Crisis, Griekenland is bijna failliet, wij draaien voor de eurocrisis, studiefinanciering zou afgeschaft zijn, onze pensioenfonds komt in de problemen, Nederland in een moeilijke fase.
  Nou, dan blijf je nog even zweven tussen al die kandidaten, hun programma’s en partijen. What about “ Partij 1 ”?
  Komt hun programma in de beurt van de Piratenpartij?
  Er is nog een nacht te gaan, dus laat mij nog nadenken om een keuze te maken

 2. Frank Jongbloed zegt:

  En?

Reageer


zeven × 7 =