Vakantiegeld al binnen, collega? En heeft u er al wilde plannen voor? Bij mij is er al een flink stuk af. Maar ja, ik typ dit stukje dan ook met mijn rechterhand omdat mijn linker een mok vastheeft met daarin een versgemalen espresso. U weet wel, uit zo’n apparaat dat je met moeite op het aanrecht krijgt en dat tijdens het malen een geluid maakt alsof de geallieerden het bezette vaderland binnenstormen. Maar de koffie is goddelijk. En weet u wat ik nu zo leuk vind? Kom ik vandaag op school ligt daar een prachtig boek van de Efteling in de lerarenkamer. Met allerlei bekende en minder bekende sprookjes, prachtig geïllustreerd door Anton Pieck. En nu komt het bijzondere: VOOR NIETS. En waarom? Zodat de juffen en meesters van Nederland en Vlaanderen ervoor kunnen zorgen dat de sprookjes levend blijven in de beleving van onze jeugd. Toevallig lees ik de afgelopen twee weken al voor uit een sprookjesboek, maar ik zal het zeker ook gaan doen uit dit prachtige boek. Lang leve de Efteling! Ik ga er wat van mijn vakantiegeld uitgeven!

“Op 19 mei overhandigden Roodkapje en een kabouter uit het Sprookjesbos een reusachtig groot sprookjesboek aan de voorleeskampioen uit de hoogste groep van de Anton Pieckschool in Kaatsheuvel. Dit is het eerste exemplaar van de 12.000 boeken die de Efteling schenkt aan basisscholen in Nederland en in Vlaanderen.

Deze speciale ‘reusachtige’ uitgave van het Sprookjesboek, uitgegeven door uitgeverij Ploegsma, bevat 34 sprookjes en nog niet eerder gepubliceerde illustraties van Anton Pieck. Het boek is om voor te lezen, maar ook geschikt om zelfstandig te lezen vanaf 7 jaar. Naast de bekende sprookjes als Roodkapje en Sneeuwwitje zijn ook later aan het Sprookjesbos toegevoegde sprookjes als Repelsteeltje en Raponsje opgenomen. Verder werden er speciale sprookjes geschreven voor bekende Sprookjesbosbewoners: Holle Bolle Gijs, de Trollenkoning, de Herauten en de gekleurde duiven op het Herautenplein. Efteling-klassiekers als De Indische waterlelies en De tuinman en de fakir ontbreken natuurlijk niet.”

Misschien ga ik van het weekend nog wel even naar de Efteling met mijn vakantiegeld. Eens kijken op het internet wat die vrijgevige rakkers vragen. Entree volwassenen … €29. Okay, misschien wel niet. Maar je weet wat ze zeggen: het boek is toch altijd leuker.

Papier hier, persbericht hier, papier hier.

4 Reacties op “Nog Lang En Gelukkig & Gratis”

1. Narquiche zegt:

Ben je anders nog geinteresseerd in de Efteling, heb een aantal zegeltjes van de AH, voor als je een dagje niks te doen hebt.

k zou zeggen : gewoon doen!

Hahaha, dat zou je zeggen ja. Maar ik heb je inmiddels al laten weten dat ik zou kunnen zwemmen in de Efteling-zegels van m’n moeder.

3. jeanette zegt:

Geweldig! Toevallig met de kleuters net als thema sprookjes! Ze lusten er wel pap van!!!

Ik weet waar je het over hebt, Jeanette. Ik heb groep 4 en het is ook wel bijzonder om ze te vertellen over de schone Genoveva en haar prins Arthur.

vijf × = 5