Vandaag had ik compensatieverlof. Dus reed ik van hot naar her om maar zoveel mogelijk van die heerlijke zon naar binnen te slurpen. Ook bracht ik mijn moeder naar het tuincentrum. En slurpte met haar wat koffie. Ze had het over de nieuwe fiets van mijn nichtje. Zij zit in groep 4. ‘Ik kreeg vroeger nooit een nieuwe fiets,’ merkte ik op, ‘Als ik een fiets kreeg moest ik eerst het roest eraf krabben voordat ik kon zien wat voor kleur het barrel had’. ‘Trouwens,’ voegde ik eraan toe, ‘waarom krijgt ze eigenlijk een nieuwe fiets?’ Vervolgens kreeg ik te horen dat mijn nichtje aanstaande zaterdag jarig is en werd bevestigd wat eigenlijk al een geruime tijd duidelijk was voor wie er op heeft gelet: ik ben een leuke meester maar een shittige oom. Mijn ├índere nichtje zat een decennium geleden ook in groep 4. Ik zou haar toen meenemen naar Het Anne Frank Huis in Amsterdam. Nooit gedaan. Ik stuur haar zo wel even een mailtje. Met het volgende nieuws:

“De Anne Frank Stichting wil mensen wereldwijd in staat stellen om de plek te verkennen waar Anne Frank en de andere onderduikers verscholen zaten. Dit wordt mogelijk met Het Achterhuis Online. Het online huis ging op 28 april 2010 online, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Anne Frank Huis. “

Ik ben er net eventjes geweest. In 3D! Ondanks het onderwerp (kind in de oorlog) is het een spannend avontuur om door Het Achterhuis te scrollen. Volledig serieus zeg ik: een mooi initiatief. Als Reinout Oerlemans ooit het dagboek gaat verfilmen met Carice als Anne, dan neem ik daar mijn nichtjes wel mee naar toe. Met popcorn. Dan kunnen we onze brok wegknagen als die rottige Duitsers komen.

Bezoek hier de fraai vormgegeven site van Anne Frank 3D.

Reageer


vijf × 1 =