Al jarenlang kampt het primair onderwijs met een tekort aan mannelijke leerkrachten. Het SBL (Stichting Beroepskwaliteit Leraren) vond jaren geleden de oplossing voor het probleem. Om het mooie vak extra te promoten wordt er jaarlijks een Leraar van het jaar gekozen. Natuurlijk maken ook mannen een kans op deze prestigieuze onderscheiding. Je krijgt dan een bloemetje van Harm Edens. Je leest het goed, Harm Edens. De mannelijke aanmeldingen bij de pabo’s vertonen elk jaar rond deze tijd weer een dieptepunt.

“Wie wordt Leraar van het Jaar 2010? In het kader van de Dag van de Leraar, organiseert SBL ook dit jaar weer de verkiezing Leraar van het Jaar. Welke bijzondere of inspirerende collega verdient volgens jou deze titel? Schrijf vanaf maandag 22 maart jouw kandidaat voor Leraar van het Jaar 2010 in op www.deleraarvanhetjaar.nl.

Naast leraren, schoolleiders, onderwijspersoneel en ondersteunend personeel kunnen ook leerlingen en ouders kandidaten aanmelden. Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury een winnaar voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Deze drie kanjers zijn een jaar lang ambassadeur voor alle 350.000 leraren in Nederland. De uitslag is op 5 oktober, de Dag van de Leraar, te zien tijdens de Avond van het Onderwijs op Nederland 2. Zet deze datum alvast in je agenda!

Meer informatie over de Dag van de Leraar? Kijk dan op www.dagvandeleraar.nl.

We hebben in ieder geval al één genomineerde!

“Een 47-jarige man uit den Bosch is vrijdagochtend aangehouden omdat hij een schooldirecteur had mishandeld. De vader was naar het schoolplein gekomen vanwege een meningsverschil met de directeur over een van zijn kinderen die op de school zit. Er ontstond een handgemeen, en toen de directeur wegliep werd hij met een tas op zijn rug geslagen. Kort daarna gaf de vader hem een klap in zijn gezicht, meldt de Brabantse politie, die de man aanhield en naar een politiebureau meenam. Waar het meningsverschil over ging, is niet bekendgemaakt. Het incident gebeurde rond 08.30 uur bij een basisschool aan het Wielsem.”

9 Reacties op “Leraar van Het Jaar”

 1. an zegt:

  Wat triest toch allemaal!!
  Vreselijk !!!
  Dat we dat gewoon pikken!!

  En dan ook nog een mishandeling door een ouder!!

 2. Frank Jongbloed zegt:

  Ik dacht eerst dat je het over Harm Edens had. Ik bedoel, dat vind ik ook erg, maar zó erg… Hij had best z’n grappige momenten op televisie.

  Mishandeling. Ja. We hebben af en toe een fragiele positie.

 3. Christien van Gool zegt:

  @Frank
  Schooldirecteur: is dat ook een leraar?
  En is er ook een lerares van het jaar verkiezing met prijs uitgereikt door Ireen Wuust???

 4. Frank Jongbloed zegt:

  Laat de schooldirecteuren het maar niet lezen, Christien…

  Ireen Wüst. Haar afbeelding moet ik even opzoeken op Google, wacht even-

  -Oh, dat valt nog wel mee, toch?

 5. Christien van Gool zegt:

  Ik zocht naar een bekende lesbische vrouw ;-)

 6. Frank Jongbloed zegt:

  Daar hebben ze contactadvertenties voor, Christien;)

 7. Christien van Gool zegt:

  Voor de uitreiking….

 8. Frank Jongbloed zegt:

  Hehehe…

 9. Docent VO » Blog Archive » Leraar van het Jaar – Wie wil? zegt:

  [...] ook het bericht van mijn broertje Leerkracht PO over ditzelfde [...]

Reageer


+ 7 = tien