Het ene moment struin ik de duistere hoeken van het internet af op zoek naar schaarse snippers actueel onderwijsnieuws, het andere moment zijn het weer Roerige Tijden In Onderwijsland. Mensenkinderen, er is weer van alles gaande. Teveel om uitgebreid over te gaan schrijven, dus pak pen en papier en neem aantekeningen.

• De Rotterdamse islamitische basisschool Noen. Daar vinden ze tegenwoordig dat homo’s respect verdienen. Maar ‘je mag ze wel raar vinden‘.

• Je kunt tegenwoordig bij Jantje Beton een aanvraag indienen voor een schoolplein van 50.000 euro. Jantje wil graag pleinen financiëren waarop kinderen ‘veilig en avontuurlijk kunnen buitenspelen.’ Dat je voor hetzelfde bedrag 18 scholen kunt bouwen in Sierra Leone (plus schoolmelkgeit) realiseert Jantje zich waarschijnlijk niet. Jantje Beton is zó jaren tachtig.
  • In Tytsjerk (hihihi) krijgen de leerlingen tegenwoordig boksles. Dat stimuleert een gezonde leefstijl. ‘Met het zweet op het voorhoofd rennen achttien kinderen rondjes om een geïmproviseerde ring en grote bokszakken. Allemaal hebben ze zware handschoenen aan om hun bezwete knuisten. ,,Kom op, doorrennen!”, schreeuwt coach Michel Weening vanaf de zijkant.’ Handschoenen aan om hun bezwete knuisten? Is dit een krantenstukjesschrijver met röntgenblik? Of de nieuwe Uri Geller?

Hoe dan ook, de volgende keer een stukje over Wikiwijs. Waar jullie allemaal op moeten gaan reageren. Want dat wil mijn baas.

6 × = vierentwintig