De beste krantenfoto van 2009 is door de Krantenfoto Kinderjury gekozen. De finalisten waren een brandend VOC-schip, een gecrasht vliegtuig uit Turkije, een of ander zingend songfestivalkind, Michael Jackson en Wesley Sneijder die schreeuwt alsof zijn been er zojuist af is gedraaid door een malafide voetbalbarbaar. Wesley Sneijder viel natuurlijk al snel af: die heeft tegenwoordig namelijk niéts te klagen. Dat heeft de jeugd van tegenwoordig ook wel door. Uiteindelijk ging de prijs naar Michael Jackson. Hij kon het alleen niet in ontvangst nemen, al had hij dat natuurlijk graag gedaan aangezien het hier een kinderjury betrof.

“De Beste Krantenfoto 2009 is een foto Michael Jackson. De foto (gemaakt door Doug Pizac van persbureau AP was ingestuurd door de Leeuwarder Courant. Deze foto was winnaar in de categorie Internationaal. Voor de jury was vooral belangrijk dat Michael Jackson, ‘zowel levend als dood’ nog zoveel indruk maakte. Een jurylid verwoordt de keuze van de jury als volgt: “Eigenlijk is hij nu nog beroemder dan toen hij leefde”.

Hoewel de leden van de jury tijdens hun beoordeling vooral hebben gelet op de nieuwswaarde van de foto, is het opmerkelijk dat ze juist een archiefbeeld als winnaar hebben aangewezen. De Beste Krantenfoto van 2009 was namelijk niet voor het eerst gepubliceerd in 2009; de fotograaf had de foto in 1984 gemaakt tijdens een optreden van Michael Jackson met zijn broers in Los Angeles.”

Ja, zeg! 1984! Toen was ik zes, was Yolanthe nog niet eens geboren (damn you, Wesley, damn you) en had Michael nog een neus voor zaken. En een neus. Punt.

*Kijk hier hoe de Krantenfoto 2009  uit 1984 gekozen werd.

4 Reacties op “Who’s Bad?”

1. Susanne zegt:

Grappig.
    Wesley valt wel buiten de prijzen these days, zeg.
    Ook al niet de Meest Sexy Kleine Man.
    Nu maar hopen dat het dekbedovertrek dat Willem-Alexander en Maximá ook hebben en de kandelaars niet verdwijnen.

De foto is wel leuk.
    Daar ging het tenslotte over.
    1984.
    Toen was ik.

2. an zegt:

Over de doden niets dan goeds…..

Ik denk niet dat het erg leuk is, Susanne, om als Meest Sexy Kleine Man gebrandmerkt te worden.

Maak je niet druk, An. Michael en ik konden heel goed samen. En we weten allemaal wat hij in zijn tijd allemaal over mij heeft gezegd. Dus. Niks aan de hand. Fan hier.

4. Susanne zegt:

Nee.
    Nee, natuurlijk niet. Nee.

twee + = 7