Af en toe verschijnen er naast overgebleven verjaardagstraktaties en uitgedroogde viltstiften ook wel eens zaken op de lerarentafel van een andere dubieuze soort. Neem nu de wervingstekst ’13 in de Oorlog neemt je in 13 afleveringen mee terug naar de Tweede Wereldoorlog’. Het is maar de vraag of een kind hierop zit te wachten. Er is ook een site over de nieuwe NPS-serie, ‘Speel nu het spel! Zoek je vader en ga op oorlogspad’. He ja, leuk, wie doet er mee met oorlogspadje? Zo. Nu heb ik wel weer genoeg flauw gedaan en laat ik verdere introductie over aan de NPS:

“In 1939 is het oorlog in Europa. Er worden bommen op huizen gegooid, soldaten schieten op elkaar en miljoenen mensen raken hun huis en hun leven kwijt. En dat komt allemaal door Adolf Hitler, de baas van Duitsland. Hitler wil de baas worden van heel Europa en daarom vallen de Duitsers ook Nederland binnen. Voor de Nederlanders betekent dit dat hun hele leven in een klap helemaal verandert.

13 in de Oorlog neemt je in 13 afleveringen mee terug naar de Tweede Wereldoorlog en vertelt wat er allemaal gebeurde en hoe het is om tijdens de oorlog op te groeien. Kan jij het je voorstellen?
Kijk vanaf 25 oktober elke zondag naar 13 in de Oorlog, om 18.20uur op Nederland 3.”

De afleveringen zijn (na op televisie geweest te zijn) ook online te bekijken. En eerlijk gezegd lijken ze mij best interessant.

*13 in de oorlog, NPS

2 Reacties op “In de oorlog”

1. Patricia zegt:

Het is een mooie serie!

Een collega van mij zat laatst bij mij in het lokaal (want digitaal schoolbord) met zijn klas naar de serie te kijken. Ik geloof dat ze het met je eens zijn.

vier + = 7