Deze berichtje gaat over iets herkenbaars. Het is een fout dat kinderen vaak maken. Trudy werd er ook gek van en schreef een praktijkmap vol met adviezen en werkbladen. Dat map kun je nu kopen. Het kost je wel tachtig euro. Maar met die bedrag dat je kreeg voor de dag van de leraar, kun je dat map kopen. Niet dat ik die ga kopen. Ik ga er liever wat leuks van kopen. Zoals de APK voor mijn auto. Dat is net goedgekeurd. Joepie. Die joepie.

“Die meisje woont in mij straat.’ Voornaamwoordfouten zoals deze kwam logopediste Trudy van Schaik – ‘t Hart meer en meer tegen. Zij ontmoette steeds vaker kinderen die moeite hebben met het juist gebruiken van voornaamwoorden. Van Schaik – ‘t Hart heeft haar eigen logopediepraktijk in Rotterdam.

Woorden spreken is inzetbaar bij kinderen met of zonder een taalontwikkelingsstoornis. De uitgave is geschikt vanaf 4 jaar. De praktijkmap is ook zeer bruikbaar in het NT2-onderwijs. Juist NT2-leerlingen hebben vaak moeite met voornaamwoorden. Door het oefenen van voornaamwoorden met een logopedist of RT’er behoren fouten als ‘Deze tv-programma is leuk’ en ‘Ik weet niet hoe die meisje heet’ tot het verleden.”

TV-programma’s en meisjes. Blijkbaar somt dat de interesses van anderstalige leerlingen op. Hahaha. En Turks brood. Maar daarvoor moet je bij dit artikel zijn.

*’Weg met voornaamwoordfouten!’ schoolsupport

vier + = 8