In een oude sciencefictionroman die ik ooit eens gelezen heb als pukkelige tiener lukte het de hoofdpersoon langzaam maar zeker alle geheimen van het universum te ontrafelen. Toen hem gevraagd werd hoe hij dat voor elkaar kreeg, haalde hij zijn schouders op en zei dat het hem aangeboden werd in de kleine berichtjes van de krant, in de stukjes tekst die makkelijk over het hoofd worden gezien. Sindsdien betrap ik mijzelf er dikwijls op dat ik de grote krantenartikelen oversla en meteen op de kleine berichtjes duik. De waarheid zit vaak in de details. Dus vandaag niks over islampropaganda in kinderprogramma’s of grensoverschrijdende schoolpleindecibellen. Nee, vandaag uw aandacht voor ouders in Zandvoort die een aangifte hebben gedaan tegen een (opgelet!) ‘vampierleraar’.

‘Een leraar van de Zandvoortse basisschool De School heeft volgens enkele ouders in lestijd sms-berichten verstuurd, waarin hij geen geheim maakt van zijn voorkeur voor sado-masochisme en aanverwante praktijken. De leraar is gegrepen door het vampirisme en noemt zich op Hyves ‘Master’ en ‘Dark-Wolf Vampire’. De zaak is in juni na aangifte bij de politie door justitie onderzocht, maar zou zijn geseponeerd. Afgelopen vrijdag is er door ouders echter opnieuw aangifte tegen de leraar gedaan. Volgens betrouwbare bronnen dit keer wegens mishandeling.

De School-directrice Marjolein Ploegman neemt het echter voor de leraar op. Volgens haar is de man in juni van dit jaar door een aantal ouders via Hyves undercover uit zijn tent gelokt. Deze ouders zouden er achter zijn gekomen dat hij voor het oog van de kinderen ‘sms-jes verstuurde aan zijn ‘slavinnen’. In een van de sms-jes die hij tijdens het lesgeven heeft verstuurd, antwoordt hij aan Anja, een van de undercover-ouders: ‘In bondage, dominantie en SM heb je verschillende stromingen. Ik speel het spel met dames, stuur sms-jes met opdrachten en combineer dat met bezoekjes zo af en toe. Maar ik ben tussendoor ook een gewone lieve huisvader en echtgenoot’.’

Hmm, okay. Ik ben benieuwd wat jullie van dit verhaal vinden. Verder in het bericht geeft een ouder aan dat ze er erg van geschrokken is dat deze man lesgeeft aan kinderen. Wat vindt u ervan? Moet zo’n leerkracht weg of moet hij zijn hobby stilhouden? Het meest schokkende vind ik dat hij in zijn mobiele berichtjes ‘sms-jes’ schrijft in plaats van het correcte ‘sms’jes’. En dát staat voor de klas! Foei, meester Dark-Wolf Vampire.

*’Aangifte tegen vampier-leraar op Zandvoortse school’ De Gooi- en Eemlander, 29/09/09

4 Reacties op “Aangifte tegen vampierleraar”

1. Christien van Gool zegt:

Ik vind het meest schokkende dat hij sms’jes stuurt tijdens het lesgeven. Wij leren onze lln toch om hun mobiele telefoon uit te zetten tijdens de les?

Bij ons op school zijn mobiele telefoons verboden. Bij de leerlingen dan. En ik stuur ook wel eens een sms’je. Maar hele brave.

3. Jolanda van der Meijden zegt:

Van kinderen die tijdens les SMS jes sturen wordt telefoon afgepakt ten minst dat gebeurd hier

Als leraar zo opelijk uit komt voor zijn …. voorkeuren dan heb ik hem liever dan een doodnormaal iemand die er een tweede …. en het zelf onkendt

4. merel zegt:

Het is echt schandalig dat ouders deze man ‘napluizen’ op zo’n achterbakse wijze; en dan zelf naderhand anoniem willen blijven.
    Als je openlijk beschuldigingen uit, hoor je daarvoor ook de verantwoordelijkheid voor te nemen.
    Aangenomen dat het verhaal klopt;dan is het de taak van directie om deze man op het matje te roepen.
    In werktijd hoor je de aandacht bij de kinderen te houden.
    Geaardheid van zijn voorkeuren speelt hierbij absoluut geen rol.
    En wie is er nooit ‘verliefd’ geweest..?

7 + negen =