Okay, spelletje. Ik zeg iets en dan roep jij waar je aan moet denken. Ja? Daar gaan we dan. Een opbrengst van 20 miljard dollar in 2008, wereldwijd de nummer 10 op het gebied van farmaceutische middelen, de eerste distributeurs van heroïne-afkickmiddel Methadon en de uitvinders van het antidepressivum Prozac. Nou? Inderdaad! Kinderwebsite!

“SP-Kamerlid Henk van Gerven wil dat de ministers Klink (Volksgezondheid) en Rouvoet (Jeugd en Gezin) optreden tegen medicijnreus Eli Lilly. Op een website van de multinational worden kinderen via een quiz aangespoord om pillen tegen ADHD te gaan slikken. Ook maakt Eli Lilly ten onrechte gebruik van het keurmerk van de Stichting de Kinderconsument. “Dit is onaanvaardbaar. Kinderen worden gemanipuleerd om het medicijn Strattera te gaan gebruiken en zo de kas van Lilly te spekken. Deze website moet uit de lucht,” aldus Van Gerven.

Eli Lilly fabriceert het middel atomoxetine (Strattera) voor ADHD. Het medicijn is tenminste vier keer duurder dan andere middelen tegen ADHD. Ook is het middel omstreden doordat het in verband is gebracht met ernstige bijwerkingen als zelfmoordgedachten en zelfmoordpogingen. Desondanks slikken vele duizenden kinderen het peperdure middel.”

Natuurlijk heb ik even aan de quiz meegedaan.

Ook heb ik nog een quiz voor jullie. Het heet: Zoek De Oerdomme Schrijffout. Voor 20 miljard per jaar kan Eli Lilly toch wel een fatsoenlijke spellingcontrole laten uitvoeren? Of is ADHD-Arnold nu zo dom?

*’ADHD-website medicijnreus moet uit de lucht,’ SP.nl, 22/05/09
*’Eli Lilly Jeugdwebsite over ADHD’

9 Reacties op “Dealer Or No Dealer”

 1. Susy zegt:

  Oh jee. Wat is dát voor zieke quiz met een nog veel zieker doel?
  Maar ik ga er toch vanuit dat niet de kinderen maar de ouders uiteindelijk beslissen welke medicijnen er geslikt worden? En dat deze zich niet laten leiden door een zogenaamd guitig bedoeld quizje.
  Manische Arnold vind ik een beetje eng.
  Maar ‘ik wordt’ natuurlijk nog veel enger.

 2. Frank Jongbloed zegt:

  Je zou verbaasd zijn over het aantal ouders dat zich laat leiden door ‘machtige’ medicijnbedrijven. Tenslotte leeft er nog vaak het idee dat die ‘beter weten’.

 3. Susy zegt:

  Ja. Die verhalen hoor ik helaas nogal vaak van een orthopedagogische vriendin. Ouders willen maar al te graag een naam geven aan de (te vaak zogenaamde) aandoening van hun kinderen. En hebben dan, na hun zelfdiagnose, inderdaad zelf al veel te veel over het internet lopen struinen op zoek naar de juiste medicatie.

 4. Frank Jongbloed zegt:

  http://www.radio1.nl/contents/5846-adhd-site-uit-de-lucht-gehaald

 5. Susy zegt:

  Kijk aan!

 6. cordless straighteners zegt:

  ghd australia how to use hair straighteners
  http://www.ghdonsale-discount.net/#8597 ghd tongs

 7. michael kors handbags on sale zegt:

  michael kors bags http://www.michael-kors-discount.com/#4362

 8. louis vuitton alma zegt:

  cheap louis vuitton handbags louis vuitton louis vuitton trunk http://www.brabet.com/#2a88

 9. louis vuitton diaper bag zegt:

  louis vuitton backpack louis vuitton louis vuitton handbags on sale http://www.brabet.com/#6o17

Reageer


× 4 = acht