Wat doe je met een moeder wiens kind naar eigen zeggen gepest wordt op school en die om die reden haar elfjarige zoontje thuishoudt? Nou, daar hoeven we natuurlijk niet lang over na te denken he? Hup. De bajes in! Aldus de deelgemeente Hoogvliet (Rotterdam). Haar advocaat schreeuwt iets over mislukte hulpverlening, onzorgvuldig onderzoek en repressieve middelen. De officier van justitie brabbelt iets over optreden en de jongen in kwestie zit inmiddels op een school ‘die beter bij hem past’.

Wat vinden we er nu eigenlijk van? Tien dagen celstraf omdat jij je kind thuis houdt omdat hij gepest wordt? Dat klinkt wel een beetje overdreven. Maar er is een keerzijde: moeder is vaak gewaarschuwd en kon ook kiezen voor een taakstraf van twintig uur. En ben je hier als school wel gelukkig mee, met dit soort publiciteit? Wat vindt u er eigenlijk van?

Oh ja, moeder last tien dagen kentekenplaten en mag dan weer naar huis. Maar de echte vraag is natuurlijk: welke moeder wilt u wel eens tien dagen in het bonenhotel stoppen?

*’Celstraf voor spijbelmoeder,’ AD.nl (video), 09/05/09

Reageer


× drie = 12