Schreef ik hier al een stukje over Trouwe Viervoeters die hun therapeutische vaardigheden inzetten bij kinderen met lees- en concentratieproblemen, nu komt Bamber Delver in het Noordhollands Dagblad met ‘zijn idee’ om honden in te zetten bij gepeste kinderen. Nu hoor ik je wel zeggen ‘Bambie wie?’, dus laat me je op de hoogte brengen. Bamber Delver is de directeur van de Kinderconsument. Nu heb ik ooit eens een Zweedse horrorfilm gezien met die naam, maar deze stichting heeft het beste met de kinderen voor. Denk ik.

‘Bamber Delver van De Kinderconsument komt als gezinscoach en jeugdhulpverlener al jaren in aanraking met gepeste kinderen. ,,De slachtoffers, maar ook de daders”, stelt hij. Toen hij met zijn eigen hond naar het trainingscentrum van Yvonne van der Meer stapte, kwamen de twee op het idee om samen aan de slag te gaan met kinderen die gepest worden.

Drie lessen van drie kwartier doorlopen de cursisten, en daarna krijgen ze een diploma. ,,Dan kunnen ze laten zien wat ze hebben gedaan.” Bewust is gekozen voor een korte cursus. ,,Ze lopen vaak al bij de psycholoog. Wat wij doen, is geen therapie maar meer begeleiding. Ouders komen hun kinderen brengen en wij nemen ze met de honden over. Ze hoeven niet eens een eigen hond te hebben om mee te kunnen doen.”’

Op de site van Bamber zegt de veertienjarige Robbert over hem: “Eindelijk een normale volwassene.” Ik weet niet wat ik nu verontrustender moet vinden. Bamber’s zelfverheerlijking op zijn site of het feit dat de veertienjarige Robbert klaarblijkelijk nog nooit een normale volwassene heeft ontmoet.

*’Honden trainen geeft gepeste kinderen zelfvertrouwen,’ Noordhollands Dagblad, 04/05/09
* bamberdelver.nl

2 Reacties op “Honderwijs”

1. Bamber Delver zegt:

Goh, Frank Jongbloed; wat een flauw stukje. Het zou je sieren je iets meer te verdiepen. Gelukkig dat de methode hond/kind helpt. Je bent zeer welkom om eens te komen kijken! Tot die tijd, groet!

De bezoekersteller van vandaag staat nu (17:09 uur) op 554 mensen. Dat gaat dus best lekker hier. Iedereen is dol op flauwe stukjes. Nu scheelt het ook wel dat 95% van de bezoekers begrijpt dat het geschreven wordt met een dikke knipoog.

Overigens heb ik wel degelijk het een en ander opgezocht voordat ik dit stukje schreef. Je reactie is nog opmerkelijker omdat ik niet eens kritiek lever op de methode. Lees maar eens na. Dieren en kinderen vind ik namelijk een uistekende combinatie.

Wat ik wel schrijf is dat dit niet jouw idee is, zoals dat in het Noordhollands Dagblad staat. Waarom ga je daar niet eens op in, Bamber? Kom. 200.000 geregistreerde lezers, toe, maak eens wat reclame voor jezelf.

twee × 3 =