Jongens en meisjes die elkaar met het schuim op de mond als honden en katten achtervolgen, kleuters met hagelslagboterhammen in het haar gedrukt en overspannen overblijfmoeders die zelf amper een druif naar binnen konden drukken omdat er weer een ettertje van de stoel af was gelazerd. Ja, het kan er soms gezellig aan toegaan tijdens het overblijven op de Nederlandse primaire scholen. Gelukkig is daar Netwerkbureau Kinderopvang. Met hulp.

“Rust, reinheid en regelmaat. Het klinkt wat ouderwets, maar voor kinderen is een evenwichtige dagindeling nog net zo belangrijk als vroeger. Goed ontbijten voordat je van huis gaat en een echte lunchpauze tussen de middag zijn essentieel. Kinderen kunnen zich beter concentreren als ze op gezette tijden een echte maaltijd en een gezond tussendoortje krijgen. En ze leren ook beter!”

Aldus de wijze woorden van Sharon Dijksma, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in de nieuwe folder ‘Over Overblijven’. En zij zal het wel weten, tenslotte is ze niet al te lang geleden 304 kilo afgevallen. En wat denk je? Ze leert ook nog beter!

*’Over Overblijven’ folder Netwerkbureau Kinderopvang

4 Reacties op “Overblijven Of Overspannen”

1. Susanne zegt:

God, wat is dit voor oud nieuws?
    Natúúrlijk is een evenwichtige dagindeling belangrijk voor een kind!
    Heel wijs van Sharon.
    Had ik ze ook kunnen vertellen.
    En ik ben onlangs 310 kilo afgevallen.
    Jaja, big boven big.

Haha, ik vond het ook al zo’n clichétekst. Die lag vast nog op de plank, naast ‘handen wassen na het plassen’ en ‘spreek met twee woorden en zeg u’.

3. george van sluis zegt:

Heb voor t eerst een stukje op digischool gezocht en bekeken. Dacht dat het inhoudelijke uitwisselingen zou betreffen, blijkt t dit soort onzin te zijn. Ik zoek nog verder naar inhouden en sterkere reactieniveau’s, hoop ze te vinden.

Dit stukje uit 2009 heeft als titel ‘Overblijven of overspannen’. Je kunt het ook als vraag lezen. In jouw geval, George, is het antwoord duidelijk. Gelukkig is het herfstvakantie, lekker uitrusten.

1 + negen =