Ja. Ho. Stop. Niet mijn woorden he, begrijp me niet verkeerd. Nee nee, beste lezer, dat was Mark Rutte. Die is boos dat slecht presterende islamitische scholen niet door de overheid kunnen worden gesloten. En zoals het een ware politicus betaamt, dient dat ongenoegen gedebiteerd te worden via snedige oneliners en duf aandoend drama.

“Staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma (PvdA) zei … in de Kamer dat een school pas kan worden beoordeeld als die is begonnen. Aanleiding voor Dijksma’s uitspraken is de komst van een nieuwe islamitische basisschool in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De school is opgericht door de Stichting Islamitische Scholen. Deze stichting bestuurt al enkele andere scholen, die stuk voor stuk als zwak te boek staan bij de onderwijsinspectie. “Hiervan word ik ongelooflijk kwaad”, zei Rutte. “Het gaat om duizenden kinderen die slecht onderwijs krijgen. Het kan niet zo zijn dat die gladiolen nog een school openen.”

Haha, de gladiolen van Stichting Islamitische Scholen. Dat rijmt ook nog. Nu maar afwachten of de stichting met een leuk rijmpje over Rutte komt. Wat makkelijker was geweest als hij Rutten had geheten. Nou ja, als we de inspectie mogen geloven, blinken ze daar toch niet zo uit in de Nederlandse taal.

Maar wat vinden we er nu eigenlijk van? Sharon Dijksma heeft een beetje gelijk. Hoe kun je een oordeel vellen over een school, als die er nog niet is? Maar de Stichting Islamitische Scholen heeft volgens de onderwijsinspectie veel zwakke scholen onder diens hoede. Een nieuwe school oprichten? Leerkrachten die geen Nederlands spreken? Niet doen. Zeg ik. Maar wat vindt u er eigenlijk van?

*’VVD wil slechte islamitische scholen sluiten’ MSN nieuws, 02/04/09

Foto: Roel1943

12 Reacties op “Het is lente: de gladiolen van het islamitisch onderwijs”

1. Elisabeth zegt:

“Maar wat vindt u er eigenlijk van?”

ALLE zwakke scholen sluiten.

Groet, Elisabeth

Dus als ik je reactie even mag samenvatten (hahaha); ook geen recht op verbetering?

3. Elisabeth zegt:

JE weet best wat ik bedoel.

4. Elisabeth zegt:

Alle zwakke scholen sluiten nadat alle zwakke scholen recht hebben gehad op verbetering. Maar van pappen en nathouden hou ik niet. Verbeteren dus binnen een bepaalde tijd. Zoniet? Slot erop.
    Zo duidelijk genoeg?
    JA ik ben vandaag in een kordate bui.

Ik ben het helemaal met je eens, Elisabeth. Ik ben namelijk altijd in een kordate bui. En dat zonder hulp van Caps Lock.

6. Elisabeth zegt:

IS gewoon met shift gedaan hoor.
    Caps lock vind ik zo definitief. Zelfs in een kordate bui.
    Al laat ik shift weer vaak wat te laat los. (loslaten…moeilijk hoor)

7. Wouter Tinbergen zegt:

En wat is dan zwak?

(niet doen hoor, toch maar vast, voor de discussie uit) :)

8. Elisabeth zegt:

Scholen die door de inspectie als zwak beschouwd worden. Dat zijn zwakke scholen, Wouter.

9. Leen zegt:

scholen die goed zijn, kunnen door de inspectie als slecht beoordeeld worden. Ze hebben niet alles goed op papier, maar zorgen voor een prima klimaat en mogelijkheden voor kinderen om zich te ontwikkelen.
    Andersom is ook mogelijk.
    Ik wil er maar mee aangeven dat het woord goed of slecht niet alles zegt. Maar dat weten jullie zelf ook wel.
    Dus zo expliciet kan niet!

10. Roel Wijnants zegt:

de foto zie url is van mij bij hergebruik moet u naan+licentie fotograaf vermelden staat in de voorwaarden voor hergebruik

11. Roel Wijnants zegt:

sorry keek er overheen het staat er bij

12. Roel Wijnants zegt:

sorry het staat er wel maar keek er overheen

8 − = vijf