Ken je Karen Mulder nog? Nee? Nou, ik wel. Nou en of! Karen Mulders ken ik niet. Toch stond ze onlangs in De Stentor. Met haar therapiehonden.

“Mulders komt nu al bijna een jaar wekelijks met haar honden naar de school in Vroomshoop. “De school was in het begin sceptisch, maar je merkt echt vooruitgang bij het lezen,” vertelt zij. Haar zogenaamde ‘therapiehonden’ worden ingezet om leerlingen te helpen bij lees- en concentratieproblemen. Sommige leerlingen hakkelen wanneer ze voorlezen. Maar met de hond erbij gaat het ineens een stuk vloeiender. Niet alleen het lezen wordt beter, leerlingen krijgen ook meer zelfvertrouwen.”

Ik vind dat ook wel wat hebben, zo’n lobbes in de klas. Beetje lezen, beetje aaien. Volgens mij werkt dat ook wel. Mulders heeft ten slotte nog een geruststellend feitje.

“Ook houd ik de honden steeds in de gaten. Het is niet zo dat ik de leerlingen met ze alleen laat.”

Nee, stel je voor. Alleen met ze laten! Nee, dat zou toch e… hmm… waarom eigenlijk niet, mevrouw Mulders? Mevrouw Mulders? Hee! Waar is Bonzo? En waar is Timmie uit groep 3?

*’Hond in de klas helpt tegen hakkelen,’ De Stentor, 06/03/09

Een reactie op “Lees, Lassie! Lees!”

1. Leerkracht PO » Blog Archive » Honderwijs zegt:

[...] ik hier al een stukje over Trouwe Viervoeters die hun therapeutische vaardigheden inzetten bij kinderen met [...]

7 + = negen