Naast het snel automatiseren van bepaalde rekenvaardigheden of het handig organiseren van een sportdag voor alle groepen, zijn er ook leerkrachten die wat extra ruggengraat kunnen geven aan het samenstellen van een pestprotocol.

Neem nu ‘W’. Lag ooit in scheiding met zijn vrouw, kon er niet tegen dat ze een ander had, toog naar de universiteit waar zij werkte en stak haar met een mes dood. Nu, 13 jaar later, krijgt de meester geen verklaring van goed gedrag (VOG) en dat terwijl hij deze nodig heeft om de leidinggevende positie te bemachtigen die zijn school hem heeft aangeboden.

“Voor de Nieuwegeinse onderwijzer is het onbegrijpelijk dat hij meer dan tien jaar na dato geen VOG krijgt. Het delict is van lang geleden en bovendien is de kans op herhaling nagenoeg uitgesloten, zo concludeerden ook de reclassering en gedragsdeskundigen die hem onderzochten. Waarom zou iemand met een moord op zijn geweten geen goede onderwijzer of leidinggevende kunnen zijn? W. voelt zich ernstig over één kam geschoren met zedendelinquenten. Zij mogen terecht niet voor de klas staan. Maar hij? “

Ik vind het ook niet eerlijk hoor. Kijk, ik heb zelf ook een aantal mensen vermoord, laten we daar niet moeilijk over doen. Ooit begonnen met de gitaarspelende zomerkampbegeleider en de meest recente slachtpartij was naar aanleiding van voetbalkaartjes bij de Albert Heijn. Een oud mokkel deed een greep naar mijn kaartjes en kreeg prompt mijn bonuskaartje in haar oogkas. Ik vroeg of ze er zegels bij wilde, maar dat verstond ze geloof ik niet meer.

*’Al vier jaar verwikkeld in juridische strijd,’ AD, 27/02/09

4 Reacties op “Wie doet er mee met Moordenaartje?”

 1. Susy zegt:

  Ja, belachelijk hoor.
  Wie zegt dat die beste man wéér zijn woede op iemand botviert? Niemand toch?
  Ik bedoel, dat ik de vingers brak van de HEMA-medewerkster die me een lauwe rookworst verkocht…dat gebeurt heus niet nog eens, hoor.

 2. c0Ne zegt:

  In haar linker of rechter oogkas ?! Trouwens, leuk stukje Frank. Het is inderdaad een vreemde verontwaardiging bij ´W´.

 3. Frank Jongbloed zegt:

  Natuurlijk heb ik nooit iemand vermoord, maar ik kan me voorstellen dat als je dat wel hebt gedaan, je een zekere mate van nederigheid moet en wil tonen, ook 13 jaar na dato. Daarom vind ik het opmerkelijk dat deze man zo hoog van de toren blaast.

  Maar dit zal wel typisch zo´n verhaal zijn, dat je eigenlijk geen mening kan geven tenzij je het hele verhaal met alle feiten kent.

 4. Galina zegt:

  papa moet eens leren op het tweede keajevukze (‘other’) te klikken en daar zijn naam in te vullen (‘papa’ is goed) in plaats van altijd anoniem te posten. (Je kan dan ook linken naar je columns :) )Ik was vrij zeker van mijn stuk voor de proclamatie, maar het was toch een opluchting…

Reageer


6 + = veertien