Op regenachtige zondagavonden, als het onderwijsnieuws op een laag pitje staat, kijk ik graag even rond op educatieve sites om te lezen wat onze jeugd zoal bezighoudt. Op de site van ‘Weet wat ze gamen’ heeft Justine Pardoen een stukje geschreven over zogenaamde bijbelgames voor op de computer. Daar schijnt ook een markt voor te zijn, bijbelgames.

Hinderlijk benieuwd als ik altijd ben, nam ik ook even een kijkje op een site van een aanbieder. Met allemaal vragen op zak. Bijvoorbeeld; werken bijbelgames met levels of met testamenten? Als je dood wordt geschoten in zo’n game, duurt het dan drie dagen voor je weer kan spelen? En hoe draai je iemand de wang toe met een joystick of controller?

“Jesus in space. Each interactive software lesson brings you to a new planet and new aliens who need to learn the story. Lt Stu must translate the lesson into a message they can understand. And he gets plenty of help from Shelbot and Capt Paul, as well as the aliens. … Captain Paul leads your students through a very special INTERACTIVE reflection activity about ‘how we see Jesus.’”

Zo zo. Een hele speciale INTERACTIEVE reflectie-activiteit over ‘how we see Jesus’. En dat voor maar $22,95. Prijs de heer.

*’Weet wat ze gamen,’ Justine Pardoen, 07/02/09
*’Power Unlimited,’ Top 5 bijbelgames, 06/02/09
*’Jesus in space’ Wisdom Tree Games

2 Reacties op “Jesus in space”

  1. Erwin Dekker zegt:

    € 7,50

  2. Frank Jongbloed zegt:

    Wordt mijn gejatte Finkers-grap hier genadeloos doorgeprikt?

Reageer


+ 1 = vijf