In gedachten vergelijk ik al die juffen op de NOT met de gnoes die ieder jaar door de Serengeti trekken op zoek naar voedsel en veiligheid. Hahaha, u leest het al; ik heb enorm veel zin om tussen die juffen te gaan lopen. Niet dus. Malmberg doet er nog een zuur schepje bovenop.

“Na alle berichten over een tekort aan leerkrachten in het basisonderwijs, presenteert Malmberg 50.000 extra juffen tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) van 27 t/m 31 januari. Juf is een unieke glossy, speciaal voor juffen én meesters in het basisonderwijs. Alle leerkrachten kunnen juf gratis afhalen op de stand van Malmberg.”

Ook voor meesters. Jaja. Ik word nog liever betrapt in de C1000 met een Playboy opengeslagen op de nietjespagina, dan dat ik op de NOT ‘even een Juf ga scoren’.

“Op de website www.jufmagazine.nl staan handige tips maar bijvoorbeeld ook de werkpatronen van de verjaardagskronen.”

Oh leuk, de werkpatronen van de verjaardagskronen! Altijd al gewild, de werkpatronen van de verjaardagskronen. Kan ik eigenlijk iemand in Nederland vinden (behalve de redactie van deze nieuwe ‘glossy’) die mij kan uitleggen wat in vredesnaam bedoeld wordt met de werkpatronen van de verjaardagskronen?

*’Teveel juffen in het basisonderwijs,’ Malmberg, 27/01/09

8 Reacties op “Serengeti NOT”

1. Elisabeth zegt:

Soms denk ik wel eens dat ik een halve kerel ben, want ik begrijp je helemaal.
    Er is een bepaald soort juf in het onderwijs waar ik helemaal de kriebels van krijg…Natuurlijk werkt die juf alleen op andere scholen en is zij niet onder mijn collega’s te vinden.
    Maar goed…helaas weet ik wat er wordt bedoeld met werkpatronen van verjaardagskronen en vind ik ze stiekem ook nog leuk. Zou ik dan inmiddels ook zo’n juf zijn????
    Elisabeth

Oh ja Elisabeth, zo te lezen is het tij voor je gekeerd. Het zal nu niet lang meer duren of je draagt gezondheidsschoenen (wacht eens even…), vertel je op hogescholen over het maken van digitale prentenboeken (hee!) en vat je het idee op om Turks te leren, zodat je je leerlingen beter begrijpt (zei je niet eens ooit…).

Maar om je gerust te stellen; de meeste juffen zijn halve kerels. Begrip of niet.

3. Elisabeth zegt:

Ik draag adidasjes, maak flitsende digitale prentenboeken en turks leren is zo 2008! Mijn leerlingen leren nu gewoon Nederlands zodat ze mij beter begrijpen.
    En ik heb nog steeds cup…NU stop ik!
    IK BEN NIET ZO’N JUF!!!!!!

Je hoeft niet zo hard te schrijven,
    ik lees je gewoon ook wel.

(jij draagt Ecco’s!)

5. Elisabeth zegt:

Ik heb mijn Ecco’s WEGGEGOOID!

*fluit fluit*

7. Leen zegt:

ik vind je vergelijking fantastisch! kuddes gnoes die op zoek gaan naar de groene weides vol met tassen, posters en pennen
    en graaien!
    ik heb even een juf gescoord, maar dat viel wel tegen: was een blaadje ook geschikt voor meesters
    nou ja!

Haha, Leen. Niet vergeten mee te nemen naar de volgende communitymanagervergadering. Vast veel beter dan die brokkelkoek die we de vorige keer kregen.

+ 7 = veertien