Prem. Premmie. Premmetje. Schrijf ik hier nog dat je een kans verdient, ga je zulke gekke dingen doen. En dat terwijl dat lieve meisje van jouw redactie nog had beloofd dat je aandacht zou besteden aan mijn woorden.

“Presentator en beroepsprovocateur Prem Radhakishun (46) neemt in zijn nieuwe televisieprogramma De School van Prem tien leerlingen bij de hand op weg naar de Cito-toets. Doel: beter scoren dan het advies van school. Prem ziet het helemaal zitten. Maatschappelijke reality-tv heeft de toekomst, vindt hij, omdat dit genre leidt tot debat. ‘Mag ik daarom kinderen misbruiken voor amusement? Ja!’”

Prem. Die tien kinderen het vuur aan de schenen legt zodat ze een betere Cito-toetsscore halen. Bij wie (en ik citeer) ‘falen geen optie is’. Dit is dus in Prem’s ogen een juiste vorm van onderwijzen.

“Ik maak geen reportages, maar een realityshow. Zoals De Toppers op weg naar de Arena of Frans Bauer in aanloop naar Ahoy.”

Jammer alleen, Prem, dat jij niet dezelfde kijkcijfers zal halen. Want jij biedt geen bruldiva als Joling of een stottervolkszanger als Bauer. Nee. Jij komt met tien kinderen die nog niet oud genoeg zijn om te weten in wat voor een wespennest ze zichzelf gestoken hebben. Tien kinderen voor wie de komende weken alleen nog maar in het zweterige teken zullen staan van de veel te gevreesde Cito-toetsscore.

Falen is geen optie. Lieve Prem, alleen al het concept van je programma maakt van jou een verliezer in de ogen van onderwijzend Nederland. Maar dat deert je niet, je hebt blijkbaar nooit naar ons geluisterd. ‘Woest’ zijn we niet, zoals de link hieronder beweert. Dat zit niet in de aard van een leerkracht. Eerder teleurgesteld.

*’Onderwijs woest op tv-maker Prem’ AD, Annemart van Rhee, 13/01/09

9 Reacties op “Prem & zijn kindermisbruik”

 1. Jeroen zegt:

  Nieuwsgierig zette ik afgelopen week de tv aan voor het programma “De school van Prem”.
  Ik voelde me opstandig worden tijdens het kijken. Opstandig t├ęgen Prem’s opvattingen, schreeuwerige uitspraken en overdreven en op de tv-kijker gerichte monologen waarin hij de kinderen belerend toesprak.
  Voortijdig ging de tv weer uit.

  Dus…

  Meer vind je op mijn blog.

 2. Frank Jongbloed zegt:

  Ik ga op je blog kijken, Jeroen. En groot gelijk dat je de televisie uitzette. Dat is het enige recht van de criticus. Was er nog een mooie film op tv?

 3. Jeroen zegt:

  De tv is uit gebleven…
  Een week niet fit (verkouden o.i.d.) werken betekende ook op tijd naar bed. Proberend de griep te misleiden en aan mij voorbij te laten gaan.

  Bedankt voor je reactie op mijn blog overigens.

 4. Frank Jongbloed zegt:

  Graag gedaan, Jeroen, hetzelfde geld natuurlijk ook voor jou. Als ik me niet vergis, ben je een Lezer van Het Eerste Uur.

  Ha! Jij dus ook de griep…

 5. Jeroen zegt:

  Ik kom al “sinds ‘t eerste uur” met plezier op deze blog idd.
  De griep hoop ik te ontlopen, het werk is veel te mooi om een week te moeten missen!

 6. Frank Jongbloed zegt:

  Kijk, dat lees ik graag. Van dat plezier dan, niet van die griep. Werk willen we niet missen, salaris natuurlijk ook niet. Albert Heijn geeft die verslavende biologische cherrytomaatjes-aan-tak niet gratis weg.

 7. Elisabeth zegt:

  Ik zie nog net geen aureooltjes om jullie hoofden.

 8. Frank Jongbloed zegt:

  Volgens mij, Elisabeth, heb jij de afgelopen tijd vrij weinig gezien. Cool it, woman!

 9. Leerkracht PO » Blog Archive » Het Toetsen Der Gehele Wereld zegt:

  [...] ga je maar naar Prem, daar word je aangenomen als je zijn achternaam niet kunt spellen. [...]

Reageer


× 6 = zes