Naast de Engelse taal als communicatiemiddel en een fatsoenlijke vrouw voor de president wil Frankrijk nu ook de mobiele telefoon verbieden. Gelukkig alleen voor de Franse jeugd van tegenwoordig. De Franse jeugd van eh… toujours. Of zoiets.

“Frankrijk pakt het gebruik van mobiele telefoontjes aan onder kinderen, vanwege onderzoek waarin een verband gelegd is met hersentumoren. … Het is nog steeds niet duidelijk wat nu precies de risico’s zijn, maar onderzoekers die menen een effect te hebben aangetoond, spreken van een 5 keer vergrote kans op hersentumoren bij intensieve bellers. De gevolgen zullen zich wellicht pas later in een mensenleven uiten.”

Overigens zijn de Fransen niet de enigen die de vermeende schadelijke gevolgen van mobiele telefonie bij de onverschillige jongeren willen beperken.

“In september 2008 heeft het Europese parlement al een verzoek aan de verschillende ministers in de Europese landen gedaan, om burgers zo goed mogelijk te informeren over mogelijke stralingsrisico’s, vooral voor kinderen. In Canada wordt aan tieners geadviseerd hun telefoongesprekken te beperken (niet langer dan 10 minuten achtereen) en in Rusland is het advies ook om mobiele telefoons te vermijden voor onder de 18 jaar.”

Ach ja. Rusland doet ook een duit in het zakje. Waar volgens Wikipedia ‘de vruchtbaarheid is gedaald, terwijl de sterfte vooral onder mannen enorm is gestegen als gevolg van verslechterde werkomstandigheden en alcoholisme.’ Die hebben dus belangrijkere zaken om zich druk over te maken dan het aanvullen van hun prepaid-abonnementje.

*’Frankrijk pakt mobiel bellen onder kinderen aan’ Mijn Kind Online, Justine Pardoen, 12/01/09

twee − 2 =