Wetenschap (science) is in Groot Brittannië al decennia lang één van de drie hoofdvakken in het basisonderwijs. In Nederland is het nog vaak een ondergeschoven kindje (net als Sjoerd uit groep 8). De ASE (Association of Science Education) is een grote, internationaal georiënteerde onderwijsorganisatie. De ASE organiseert jaarlijks de grootste onderwijsconferentie ter wereld op het gebied van science.

“A key element of the three days will be the Frontier Science lectures given by 20 experts from some of the University of Reading’s leading departments and schools. Staff from Food Biosciences, Meteorology, Construction Management and Systems Engineering, among others, will be giving lectures on topical subjects such as extreme weather, climate change, sustainable buildings, nutrition, cybernetics and how to feed the world.”

How to feed the world. Nou. Als ík er maar goed te eten krijg. Aanstaande donderdag, vrijdag en zaterdag ben ik in Reading (vlakbij Londen) om eens te kijken hoe de Engelsen vorm geven aan techniek in het onderwijs. Verwacht een korte fotoreportage in het weekend!

*’Europe’s science teachers to come to Reading in their thousands’, University of Reading, 1/12/08

2 Reacties op “Ik Zie, Ik Zie… Technici”

  1. Anita zegt:

    ik ben benieuwd. naar de foto’s en ‘t verslag.

  2. Frank Jongbloed zegt:

    Et voila, miss Anita.

Reageer


zeven × = 42