Het is de bedoeling dat ik hier actueel onderwijsnieuws met een sarcastisch toontje voor uw neus serveer. Daar krijg ik tenslotte aardig voor betaald. Soms hoef ik daar verbazingwekkend weinig moeite voor te doen en heeft het nieuws vanzelf al een humoristisch ondertoontje.

“Ineens begreep juf Marja Spiegelenberg het een stuk beter. Een meisje uit haar klas op de Apeldoornse christelijke basisschool De Diamant week af in haar motoriek en sociale contacten. Marja ontdekte waarom toen ze bij haar op huisbezoek ging. ‘Ze bleek op twaalf hoog in een flat te wonen en speelde maar weinig buiten’, vertelt de lerares. ‘Door het huisbezoek kon ik dat bespreekbaar maken. Ik raadde haar ouders aan haar af en toe mee te nemen naar het park en andere kinderen uit te nodigen.’”

Juf Marja die ouders aanraadt om kinderen in het park uit te nodigen om bij ze thuis te komen. Ik ben benieuwd hoe dát uit gaat pakken, juf Spiegelenberg, hahaha. Kijk, ik ben wel voor huisbezoeken hoor, absoluut, maar een juf die niet weet waar haar leerlingen wonen, moet niet zitten drammen in het Christelijk Betrokken Nederlands Dagblad, want zo betrokken vind ik dat niet. Het artikel is overigens geschreven door De Geest. Karin, he? Niet de Heilige.

*’Stimuleer huisbezoeken van docenten’ Christelijk Betrokken Nederlands Dagblad, Karin de Geest, 20/12/08

2 Reacties op “Neem een kind eens mee naar het park (neem een ander mee terug)”

1. Koos de Geest zegt:

Origineel, zo’n naamgrapje. Ook al omdat niemand ooit op dat idee gekomen is. Proficiat met deze vondst en de rest van uw inhoudelijke verhaal.
    Ik zal geen grapje maken over Jongbloed, ik weet er namelijk absoluut geen te bedenken.

Bedankt voor je felicitaties, Koos. Er zijn niet veel naamgrapjes te bedenken met Jongbloed, wel met Frank. Dus als je eens los wilt gaan: de reactiebox staat altijd open voor suggesties. Anders wens ik je verder veel succes met je Google-zoektocht naar Karin de Geest. (ps Probeer ook eens te zoeken via google blogsearch of wieowie.nl, misschien heb je dan meer succes!)

4 + = acht