Bijna kerstvakantie, beste lezer. Wij twee weekjes rust, de kinderen twee weekjes rust. Ik weet wat ik ga doen, maar hoe zullen de leerlingen de tijd verdrijven? Rotterdam weet raad.

“Rotterdam staat toe dat coffeeshops in de buurt van basisscholen staan. Met miniem verschil (één stem) besloot de gemeenteraad gisteren om vast te houden aan het bestaande beleid. Wethouder Geluk (onderwijs, CDA) drong onlangs aan op sluiting van cannabisverkooppunten in de buurt van basisscholen. Rotterdam gaat wel achttien coffeeshops sluiten, die zich bevinden binnen een straal van 200 meter en op minder dan 250 meter loopafstand van middelbare scholen.”

Eén stem die ervoor zorgde dat de coffeeshops mogen blijven staan. Ja. Dat soort politici kennen ze in de Verenigde Staten ook, (link).

*’Rotterdam staat coffeeshop bij basisschool toe’, NRC Handelsblad, 17/12/08

2 × = twaalf