Toen ik vroeger bij Jeroen Romein ging spelen en zijn moeder aan mij vroeg of ik wilde blijven eten, vroeg ik altijd netjes of ik even naar huis mocht bellen. Dan nam ik de hoorn van de haak en draaide ik het vertrouwde telefoonnummer, een van de velen die ik uit mijn hoofd geleerd had. Later ging ik veel om met Bastian, wiens vader een sigarenzaak had. Als Bastian even iets aan zijn vader ging vragen, bleef ik alleen achter in het magazijn. Waar de seksboekjes lagen. Als Bastian een paar minuten later terugkwam, stond ik nog steeds waar hij mij had achtergelaten, alleen was mijn hoofd een stuk roder geworden en friemelde ik nerveus aan mijn handen.

Ach ja, dat gaat tegenwoordig toch wel even anders.

“SeksMS-en is ‘hot’ in de VS. In Amerika noemen ze het sexting in plaats van het aan elkaar sturen van zelfgemaakte erotische beelden via SMS. SeksMS-en dus. Het blijkt een vorm van flirten.”

Dat begint al vroeg he, dat gedonder, steeds vroeger als ik iedereen zo moet geloven. Ik vroeg het vandaag eens aan mijn oudere collega’s en er schijnt inderdaad een soort verloedering aan de gang te zijn. Het is zelfs zo dat i… *wacht even*. Ik moet stoppen, beste lezer. Crazy Bad Models With Toys is klaar met downloaden.

*’SeksMS-en is ‘hot’ in de VS’, Mijn Kind Online, Justine Pardoen, 15/12/08

4 Reacties op “SeksMS-en (jaja)”

 1. Anita zegt:

  Dat kids zichzelf en hun sexualiteit ontdekken is niets nieuws. Dit is gewoon een andere manier.

  Op zich vind ik dat geen probleem, zolang t maar op basis van gelijkheid gebeurt. Wat veel van deze jongeren zich niet realiseren is dat deze teksten en beelden opgeslagen kunnen worden. En doorgestuurd.

  Dus een ogenschijnlijk veilige manier van je sexualiteit ontdekken (want je bent niet eens in dezelfde ruimte), kan achteraf nog een flink staartje hebben. Maakt t allemaal meteen een stuk minder onschuldig.

  Vroeger of later verliezen we allemaal onze onschuld. Tuurlijk hoop je op later. En op een verstandige manier.
  En geloof me, ik houd mijn hart vast als ik aan mijn dochtertje denk, die nu de slaap der onschuld slaapt in haar ledikant. Maar dit heeft geen zin. Het enige wat ik kan doen, is haar zo goed mogelijk opvoeden, zodat ze zichzelf genoeg respecteert om te doen, wat juist is voor háár.

 2. Frank Jongbloed zegt:

  Mooie reactie, Anita. En goed onder woorden gebracht. ‘Vroeger of later verliezen we allemaal onze onschuld.’ Dit is het moment dat de violen beginnen en de tranen tevoorschijn komen. Het gepiep van mobiele telefoontjes verstoort het filosofische moment.

 3. Erwin zegt:

  Frank, tegenwoordig hebben we ook gewoon violen op de mobiel ;) . Gewoon vivaldi op de welpies manier haha

 4. Frank Jongbloed zegt:

  Ja, dat klopt. Maar ik ben helemaal retro met mijn mobiel. Gewoon *tring tring*. Ach ja, je moet er wat voor over hebben. Altijd maar hip en trendy zijn. Zoals ik.

Reageer


− 1 = drie