Een allochtoon is een Nieuw-Nederlander, de man die voor openingstijd het parkeerterrein van de supermarkt veegt heeft een verstandelijke uitdaging en mensen met een vette snackbarreet hebben zware botten. En waag het maar niet om het anders te omschrijven. Sinds vandaag hebben we er een nieuwe bij; het is tegenwoordig namelijk trendy en hip om in een rolstoel te belanden.

“Maandag wordt in Oisterwijk officieel het startschot gegeven voor het project (S)Cool on Wheels. (S)Cool on Wheels, een project van Fonds Gehandicaptensport, Gehandicaptensport Nederland en de Rabobank, omvat een voorlichtingsprogramma waarmee de initiatiefnemers de komende jaren duizenden scholen gaan bezoeken.”

Het klinkt mij een beetje in de oren als het principe van het felgekleurde beugeltje of de opgepimpte designerbril van je vrijgezelle tante. Het is gewaagd, het genereert complimenten, maar aan het einde van de dag blijft het een sneue gebeurtenis.

“‘Wij zijn er trots op dat we met (S)Cool on Wheels duizenden kinderen kunnen bereiken en voorlichten,’ aldus Nike Boor (link), directeur Fonds Gehandicaptensport.”

Okay, geef het dan maar een kans (als het de kinderen blij maakt). *kuch*

*”Officiële lancering (S)Cool on Wheels”, Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie, 06/12/08

zes + 8 =