Pakjesavond en Ronald Plasterk heeft iets anders om zijn tanden in te zetten dan een chocoladeletter in de vorm van een R. Hij heeft harde pepernoten te kraken met de Tweede Kamer. In zijn brief Het beste onderwijs (link) geeft hij aan dat hij de keuze voor een schoolsoort te vroeg vindt en stuurt hij aan op een stelselwijziging.

“Het CDA heeft helemaal geen behoefte aan een stelselwijziging en de SP zit niet op een nieuw soort middenschool te wachten. De VVD ziet er een pleidooi voor de ‘zesjescultuur’ in. Ook de PvdA wijst een uitgestelde keuze over de hele linie af, en ziet meer in maatwerk voor scholieren die niet op de juiste plaats zitten.”

Toch, beste lezers, (tóch!) is het een interessante brief om te lezen. Dus zet de warme choco maar even terzijde en slik dat stukje marsepein wat vlugger door. Jens die drie pakjes voor Tante Brünhilde en Ome Dieter er maar doorheen en zet je leesbril op. Want de man met een achternaam als een anti-incontinentiemiddel heeft iets geschreven dat je niet zomaar klakkeloos aan de kant kunt schuiven.

*”Plasterk: keuze schoolsoort nu te vroeg”, de Volkskrant, Bart Dirks, Martin Sommer, 05/12/08
*”Plan Plasterk valt slecht in kamer”, NOS, 05/12/08

Reageer


× 2 = acht