Een paar dagen geleden stond er een groep van zo’n tien opgeschoten jongens op het parkeerterrein voor mijn woning. Ze waren elkaar aan het bekogelen met sneeuwballen. Nou ja, sneeuwballen, inmiddels kon je spreken van ijsballen. Een paar daarvan kwamen tegen mijn (redelijk nieuwe) auto aan. Ik deed mijn jas aan en vroeg of de jongens ergens anders konden rotzooien omdat ik het idee had dat ze anders schade zouden veroorzaken aan mijn auto. Met de baard in de keel en bijbehorend vlassnorretje werd mij door een jongen verzekerd dat ze elders door zouden gaan met hun ‘gevecht’. De toegestroomde meisjes kirden en giechelden wat.

Eenmaal binnen hoorde ik wéér ijsballen tegen mijn auto ploffen, wat vaker dan eerst. Dit keer ging ik wat minder vriendelijk naar buiten, mijn jas en beroepshouding liet ik achter in de gang. Buiten was het ‘ja, meneer’ en ‘sorry, meneer’ en eentje riep zelfs ‘we gaan weg, die man is leip’. Hahaha. Mijn woedeuitbarsting moet opgemerkt zijn door de burgemeester van mijn woonplaats, want die kwam vandaag prompt met een van de achterlijkste ideeën van 2008.

“Leraren zouden tijdens de jaarwisseling in scholen moeten surveilleren om schade aan de gebouwen door vandalisme te voorkomen. Die suggestie doet burgemeester Fred de Graaf van de gemeente Apeldoorn in een brief aan de schoolbesturen.

,,Afgelopen jaar is voor ruim een kwart miljoen euro aan schade ontstaan door vandalisme. Ik ben dat hartstikke zat”, zei de burgemeester donderdag.”

Okay, meneer de burgemeester. Geen probleem, regelen we. We passen het pleinwachtrooster wel even aan. En mocht een van de juffen tijdens haar dienst in elkaar gerost worden met een Romeinse kaars, mogen we dan ook een beroep doen op de ouderraad voor een rondje door school? De burgemeester van Apeldoorn, die man is leip.

*”Leraar moet tijdens jaarwisseling surveilleren” De Pers, 27/11/08

11 Reacties op “Met Oud & Nieuw krijgt juf klappen”

1. Geartsje zegt:

O leuk.
    Ik had toch niets te doen tijdens oud en nieuw.
    En de burgervader zelf? Gaat die surveilleren in het gemeentehuis?

Haha, dat vroeg ik me ook al af… Ik denk het niet, Geartsje. Die zit lekker aan de oudejaarsbitter en een oliebolletje. En wij zeker rondjes lopen door school met ouwe koffie en een pot Completa? Oh nee, niks daarvan, burgervadertje.

3. Elisabeth zegt:

Nou ja, je zou er nog een KNAL(hahaha)feest van kunnen maken met het hele team, aangetrouwden, kinderen, vrienden enz. Maar ik vrees dat dit meer met mijn betrokkenheid heeft te maken en dat ik nu ECHT voor gek word verklaard.
    Elisabeth

Ik vraag me af of ‘zulks’ inderdaad te maken heeft met betrokkenheid of waanzin. Eens denken, hmm, met de feestdagen met je collega’s in school gaan zitten om opgeschoten jeugd weg te jagen. Nee Elisabeth, je hebt gelijk. Klinkt enig. Zet de bubblies maar vast koud.

5. Elisabeth zegt:

Nou…en toch vind ik het geen gek idee: gratis feestruimte; lekker apeNkooien in de gymzaal; verstoppertje spelen in de lokalen; dronken worden in het koffiekamertje; polonaise door de gangen; elkaar complimenten geven via de schoolborden; disco in het speellokaal en om 12 uur je frustraties botvieren op opgeschoten jeugd/tuig dat probeert je school op te blazen.
    IK zie het helemaal voor me.
    Elisabeth

6. Rosalie zegt:

Als je het zo stelt Elisabeth.., count me in! En vooral die complimenten he, die worden steeds beter naarmate de avond vordert. Ja of niet natuurlijk want dronken mensen en kinderen spreken de waarheid.

ApeNkooien in de gymzaal… YEAH! (alsof ik dat normaal gesproken niet doe)

8. Elisabeth zegt:

Zie je wel! En als iedereen dan ook nog z’n leukste vrienden uitnodigt (ik heb er 2) dan wordt het helemaal geweldig! Dus Rosalie: op jouw of mijn locatie? en Frank, dan blijf je toch gezellig alleen thuis?

Zeg! Zit mijn Belangrijke Onderwijssite niet te vervuilen met je privéhersenspinsels. Huur een postduif.

10. Elisabeth zegt:

hihihi!

11. elswittem zegt:

Hallo!

Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondhangen, ben vroeger nog op dit board geweest en nu kon ik niet meer inloggen omdat ik mijn oud paswoord en naam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

Maar ok, hallo ieder1

Weet iemand een idee om een extra inkomen te verdienen, ik ben op het moment in geldnood na een moeilijke periode. Ik heb een dochter van 7 jaar dus alle tips zijn welkom!

bedank,

Els Wittem