Voor een stukjesschrijver met een potentieel publiek van zo’n 75.000 geregistreerde leden is het soms moeilijk kiezen. Want waar moet ik nu weer wat digitale inkt aan besteden? Aan Sinterklaas die op een spelletjespagina kinderen hun ‘centen afhandig maakt’? Hoort wie klopt daar wat uit je zak, het is de goedheiligman, die vuile schurk. Zaterdag komt hij aan in Almere. Die stad is niet zo lang geleden door de Volkskrant uitgeroepen tot ‘lelijkste plek van Nederland’. Dat zal die baardaap leren.

Niet alleen Sinterklaas is op het dievenpad, ook de besturen van islamitische scholen schijnen er wat van te kunnen.

“Van de islamitische schoolbesturen sjoemelt 86 procent met geld. Het islamitisch onderwijs in Nederland is ‘reden tot grote zorg’. Dat hebben staatssecretarissen Sharon Dijksma en Marja van Bijsterveldt van Onderwijs donderdag gezegd.”

Met een oproep tot invordering van totaal 4,5 miljoen euro denk ik niet dat er op de islamitische scholen veel geld overblijft om nog een Sint & Piet te huren voor in december. En ook al vliegen er nu zo’n honderd leuke opmerkingen door mijn hoofd; nee, ik ben een fatsoenlijk mens, dus ik maak ze niet.

Is er nog leuk nieuws dan? Natuurlijk.

“Een hond was dit jaar de meest opmerkelijke winnaar van de Gelderse Jeugdzorg Award. Topdog Cirkel werd geprezen omdat hij kinderen van hun faalangst af heeft geholpen.”

Reactie van de winnaar: “Woef, woef, woeferdewoefwoef.”

*’Islamitische scholen sjoemelen met geld’, De Pers, 13/11/08
*’Jeugdzorg geeft echte poedelprijs aan hond’, binnenlandsbestuur.nl, 07/11/08