Waar mogelijk probeer ik mensen die ik noem in een stukje een e-mail te sturen met een link naar de betreffende vermelding. Zo deed ik dat ook gisteren naar Martin Bosma, naar Geert Wilders (beiden PVV) en naar Corinne Bierman van de stichting Dag van Respect. Volgens mijn statistieken werd het bericht (link) op een Blackberry gelezen door iemand die gebruik maakte van een internetverbinding van ‘De Tweede Kamer Der Staten Generaal’. Mijn gok is Bosma. Niet dat hij het artikeltje erg interessant vond, een paar seconden en weg was de parlementaire bezoeker. Corinne Bierman; een ander verhaal.

Zij liet mij weten wat ze van het stukje vond in een aardige e-mail. Verder liet ze weten dat de stichting helemaal niet van plan was om Geert Wilders en Hitler op wat voor manier dan ook gelijk te stellen.

“Wij vergelijken Hitler en Wilders niet met elkaar. Voor ons als stichting gaat het daar ook absoluut niet om. Het ging hier om het woord ‘eenzijdig’. De politiek veronderstelt dat kinderen dat niet begrijpen. Hiermee zijn wij het vanzelfsprekend niet eens.”

Ook liet ze weten dat ze al veel nare e-mailtjes had ontvangen naar aanleiding van het incident. Wat mij dan weer niet verbaasde, dat had ik al gezien toen ik haar naam had ingetikt op Google.

Ik stuur mijn stukjes dus altijd keurig naar de mensen die ik in die stukjes noem. Meestal reageren ze daar op. Soms niet. Een dikke plus dus voor Corinne Bierman dat ze uitgebreid de moeite nam om te reageren terwijl ze niet wist dat er ongeveer 75.000 juffen, meesters en studenten lid zijn van de Digitale School. Een groot publiek, waar de PVV geen gebruik van diende te maken.

De volgende keer dat Corinne haarzelf ‘voor de kop slaat’ vanwege een ongelukkige tekst, sta ik achter haar met een ijskompres. Want hee, je hoeft maar vriendelijk te reageren en ik ben meteen overstag.

7 Reacties op “Corinne Bierman’s reactie op Leerkracht PO”

1. Susy zegt:

zéér te waarderen deze reactie, indeed indeed!
    Wat netjes trouwens van je om je stukjes te sturen naar zij die erin vermeld staan.
    Dat meen ik. Dat doet niet iedereen.

En een ijscompres, het kon niet sympathieker..

2. Schoorsteenveger zegt:

Via GeenStijl.nl:

Krom citaat Bierman, zoals te vinden op http://www.digischool.nl, een site waar de arme vrouw volledig in bescherming wordt genomen:
    wp.digischool.nl…
    Ene Frank Jongbloed, de hooghartigheid zelve, vindt dat nieman zich met Corinne’s pennevruchten had mogen bemoeien:
    “Ik had het er vandaag nog over op school: politici moeten zich niet direct bezig houden met de inhoud van educatief materiaal, laat staan dat ze aanpassingen en rectificaties gaan eisen. Laat dat maar over aan de deskundigen.”
    En dan krijgt Wilders nog een fijne trap na van de weldenkende Jongbloed:
    “Waarschijnlijk had Hitler de vergelijking met Wilders ook niet leuk gevonden.”
    Heerlijk dat we nog mensen hebben die zo veranwoord met de zieltjes van onze kinderen omspringen.

Via GeenStijl.nl:

Waarom kom je niet op mijn site reageren, Schoorsteenveger, dan kan ik je precies uitleggen wat er rammelt aan jouw reactie hier. Ik geloof niet dat ik Corinne Bierman ‘volledig in bescherming’ neem, ik geef haar een compliment omdat zij reageert op mijn woorden daar waar ik ze geschreven heb, iets waar jij nog een voorbeeld aan kan nemen. Of ben je bang dat al die onverantwoordelijke juffen en meesters zich spontaan bezig gaan houden met je spelfouten?

4. Schoorsteenveger zegt:

Via GeenStijl.nl:

Ach, een deskundige mengt zich in de discussies van het gepeupel. Goed lezen, Frank4486. Ik zeg nergens dat u als weldenkend mens mevrouw Bierman, het fatsoen in persona, in bescherming neemt. Ik citeer u letterlijk.
    Dat zal toch geen geheim zijn? Ik begrijp dat u het opvoeden van onze kindertjes wilt beperken tot diegenen die door u worden gekenschetst als ‘deskundigen’. Dat zijn dus die fatsoensmensen die Wilders en Hitler op één lijn zetten en het dan aan de kindertjes overlaten om te snappen wat hier geprobeerd wordt, maar kunt u ons, als ingewijde in het metier, wellicht mededelen wie officieel de samenstellers van het lespakket 2008 zijn?

Via GeenStijl.nl:

Natuurlijk mag je mij citeren, doe ik dat zo ook met jouw woorden op mijn site, zal vast ook geen geheim zijn, toch? Je zegt dat mijn digischoolsite Bierman volledig in bescherming neemt. Mijn site, mijn zogenaamde bescherming, dus ja; je schreef wel dat ik haar in bescherming neem. Verwarrend, he?

Overigens noem ik mijzelf geen deskundige en noem ik de lezers hier geen gepeupel. Dat zou vreemd zijn, want dan noem ik mijzelf ook gepeupel. Omdat je zo begaan bent met het lot van ‘de kindertjes’ wil ik je geruststellen; bij mij op school wordt geen gebruik gemaakt van de lesfolder. Wie het lespakket samenstellen, interesseert mij dus niet zo.

Laat ik het daar maar bij laten, ik heb geen zin om de hele middag te F5-en. Kom gerust nog eens kletsen op digischool.

(Verderop schreef ik:)

Geen Dag van Respect-lesfolders bij ons op school, Tipo, dus ook geen politieke propaganda. Stamt nog uit een discussie die ooit bij ons op school gevoerd werd over folders van landbouwbedrijven en de bio-industrie.

6. Schoorsteenveger zegt:

Via GeenStijl.nl:

Prettig kennis gemaakt te hebben, Frank.
    Fijn te weten dat je dat lespakket niet gebruikt, maar hoe denk je over islamles op je school? Was me niet helemaal duidelijk, maar ik vrees dat we te veel van mening verschillen.

Via GeenStijl.nl:

Islamles op school? No thanks. Maar ook geen bijbelles. Ik geef les op een openbare school. Dat betekent dat je de kinderen uitlegt welke geloven er zijn, dat je uitlegt dat iedereen recht heeft om te geloven wat hij wil, dat je de algemene kennis van kinderen op een goed peil houdt (waar komt Kerst vandaan, waarom wordt het suikerfeest gevierd, wat is een synagoge), maar dat je al het bovenstaande NIET doet vanuit de overtuiging van één religie. … Groeten, schoorsteenveger, het plezier was wederzijds.

3 × een =