Het is ook echt iets van deze tijd, he? Spuug die pepernoten maar weer uit, juf, want de diagnose ‘sinterklaasstress’ ligt op de loer. Observeer, analyseer en etiketteer, moeten de hoge pieten van de onderzoekscentra gedacht hebben (hoge pieten, hee, vat je ‘em).

“Volgens Justine Pardoen, hoofdredactrice van Ouders Online, een website en forum voor ouders, is de vroege komst van de sinterklaaslekkernijen voor kinderen moeilijk te begrijpen. ‘Kinderen hebben last van de vroege pepernoten, omdat zij moeite hebben met het duiden van de tijd. Zij hebben geen idee hoe lang het duurt voordat de sint daadwerkelijk in Nederland aankomt.’”

Ouders Online, kreeg ik daar niet laatst een bulk lezers van nadat er een link naar mijn site werd geplaatst? Volgens mijn statistieken wel. Hallo Ouders Online, wij zijn de Leerkrachten Online. Welkom. En voel je niet bezwaard om hier een reactie achter te laten. Dan zorg ik ervoor dat je meer krijgt dan tien minuten, haha. Goed, terug naar de pepernoten.

“Bas Levering, pedagoog en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, kan zich niet voorstellen dat sinterklaasstress een probleem is. Volgens hem heeft elk kind tijdens de sinterklaasperiode last van een gezonde spanning. ‘Niet voor niets is er het gezegde ‘vol verwachting klopt ons hart’.'”

Ik heb ze nog niet gegeten hoor. Gisteren kreeg ik mijn eerste warme chocolademelk. Lekker. En die pepernoten? Die mogen van mij best nog wel eventjes uit de schappen blijven. Niet dat ik ze eet. Er zijn al genoeg dikke konten in het onderwijs (ik wil over dertig jaar nog wel in staat zijn om gym te geven).

*”Vroege pepernoten brengen kleuters in de war”, De Telegraaf, zondag 2 november 2008.

4 Reacties op “Sinterklaassstressss”

1. Justine Pardoen zegt:

Hoge pieten van onderzoekscentra?

Er was geen onderzoek hoor, alleen een vraag van een jonge journaliste, die een belrondje doet en een leuk stukje schrijft. Nietsniemendalletje. En wat is uw bijdrage? Niet alles geloven hoor, wat in de krant staat… ;-)

Dag,
    Justine

Heh Justine, het was net zo’n leuke woordspeling.

Maar de Telegraaf staat toch bekend als een feitenverifiërende kwaliteitskrant? Of mag ik dat ook al niet geloven?

Zometeen ga je mij nog wijsmaken dat de goedheiligman niet bestaat en hij slechts een excuusfiguur is om winst te maken voor pepernootfabrieken…

3. Jolanda van der Meijden zegt:

Niet de pepernoten geven de stress bij kinderen met of zonder autisme

Iets nieuws is de verkenners/verklikkers/spiek pieten die door ouders worden verzonden om de pepernoten in de winkels aan kinderen verklaren !!
    Groet Jolanda

De complotten die bedacht worden om Sinterklaas aan de man/het kind te brengen… Ik kan eerlijk zeggen, Jolanda, dat ik nog geen pepernoot heb gegeten. Natuurlijk geheel uit principe, niet omdat ik er nog geen aangeboden heb gekregen.

negen − = 8