Delfts Blauw
De zeventiende eeuw wordt in Nederland de Gouden Eeuw genoemd, omdat het land in deze periode een van de rijkste en machtigste landen was. Dit kwam door de snel groeiende handel, namelijk door De Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) Met opdrachten en handleiding voor de docent. gemaakt door Toula Liasi, studente van de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. De site heeft betrekking op CKV-2, cultuur van de Burgerij, invalshoek 6.
[Lees verder.......]

 
De Duitse film toen en nu
Tussen alle "blockbusters" uit Hollywood zou je bijna vergeten dat er ook Duitse films zijn. Waarschijnlijk ken je behalve "Das Boot" en "Der Untergang" niet zo veel Duitse films. Maar dat geldt waarschijnlijk ook voor Franse, Italiaanse of Zweedse films. Want wereldwijd gezien heeft de Amerikaanse film de wereld dankzij een grote markt – en dus veel geld – stevig in zijn greep. De Duitse film kan terugkijken op een rijke geschiedenis en is de laatste jaren nationaal, maar ook internationaal succesvoller dan ooit. Hier lees je alles over de Duitse film – toen en nu. 
[Lees verder.....]  

 

Begrippenlijst
Begrippenlijst beeldende vakken, dans, drama, film en muziek (200KB)
Bron: Kunstbeschouwingen, culturele en kunstzinnige vorming 2. – 's Hertogenbosch : KPC Groep, juni 2000. [begrippenlijst]