Sinterklaas

Sinterklaas is in het land! Daar horen cadeautjes en gedichten bij. Vier je ook Sinterklaas, en heb je  inspiratie nodig voor  een Sinterklaasgedicht? Er zijn allerlei pagina's die je kunnen helpen met je gedicht, bijvoorbeeld deze met leuke voorbeelden van gedichten: http://www.mariannebusser-ronschroder.info/sinterklaasgedichten.html

Of heb je hulp nodig met rijmwoorden vinden? Kijk dan hier: http://www.rijmwoordenboek.nl/

Veel plezier op 5 december!

Hoera, vakantie!

Heb je ook zo'n zin in vakantie? Zon, zee, strand… of doe je liever wat actiefs? Survivallen, surfen, bergbeklimmen…of toch liever een talencursus? Misschien weet je het gewoon nog niet en heb je inspiratie nodig.

Onder het kopje Reizen vind je allerlei links naar organisaties die vakanties en reizen aanbieden speciaal voor jongeren. Ook vind je er bijvoorbeeld info over hostels in Nederland en het buitenland.

Fijne vakantie!

Koning Willem Alexander

Op 30 april vindt de troonswisseling plaats. Koningin Beatrix doet afstand van de troon en Prins Willem Alexander zal dan Koning Willem Alexander worden. Als je wilt weten wat er allemaal gaat gebeuren op 30 april kijk dan op www.koninklijkhuis.nl. Hier vind je allerlei informatie en nieuws over het koninklijk huis en ook het programma voor de troonswisseling.

Verkiezingen

 Op woensdag 12 september 2012 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Hoe zou de Tweede Kamer eruit zien als jongeren het voor het zeggen hebben? Als jouw school meedoet aan de Scholierenverkiezingen of Kinderverkiezingen, dan kun je van 7 tot 11 september op je favoriete politieke partij stemmen. Meer info hierover kun je vinden op Scholierenverkiezingen.nl.

Weet je niet op welke partij je wilt stemmen? Onder het kopje Politiek vind je allerlei  informatie over de Nederlandse politiek. Ook staan er links naar pagina’s waar je een stemtest kunt doen om te kijken welke partij het meest aansluit bij jou eigen ideeën.

Obesitas – wedstrijd

Steeds meer jongeren in Nederland hebben last van obesitas – ze zijn veel te zwaar en hebben hierdoor gezondheidsproblemen. Om hier iets aan te doen organiseert zorgverzekeraar VGZ een wedstrijd. Heb jij een goed idee om jongeren met obesitas te helpen iets aan hun gezondheid te doen? Dan kun je meedoen.

Als jouw idee in de finale komt mag je het presenteren aan een deskundige jury met presentator Jort Kelder. Meedoen kan tot 7 augustus. Voor meer info over de wedstrijd, kijk op de website Voor Goede Zorg.

Als je meer info zoekt over gezondheid en gezonde voeding kun je ook kijken op de pagina Gezondheid.

Vakantieplannen

Misschien ben je nu bezig met je eindexamen, of misschien duurt dat nog een paar jaartjes. Hoe dan ook, ongetwijfeld kijk je al uit naar de zomervakantie. Zes weken vrijheid! Een leuke tip als je geen zin hebt om de hele vakantie met je ouders opgescheept te zitten is Vinea.nl.

Vinea organiseert jongerenvakanties voor iedereen van 7-19 jaar. Of je nu wilt survivallen, zeilen, raften, paardrijden, surfen, kiten, een taal wilt leren of lekker wilt relaxen op het strand. Bij Vinea kan het allemaal!

Reisgraag.nl

Nieuw bij Reizen: de pagina Reisgraag.nl, met informatie over meer dan 100 landen en 1000 plaatsen. 

Je vindt er bijvoorbeeld allerlei artikelen, geschiedenis, bezienswaardigheden, video’s, flora & fauna en andere algemene informatie die je kunt gebruiken voor een verslag of werkstuk, of als je zelf op reis wilt gaan. Ook is er een handig forum waar je vragen kunt stellen als je iets niet kunt vinden.

Cultuurkaart

Heb je nog een Cultuurkaart van vorig jaar? Vergeet dan niet voor 1 november je tegoed op te maken! Bijvoorbeeld aan een bioscoopkaartje. 

Op www.cultuurkaart.nl kun je checken of er nog tegoed op je kaart staat en zien wat je ermee kunt doen. Of kijk bij Kunst, Cultuur en Media in de rechterkolom.

Vakantiebaantje

In de zomer hebben veel jongeren een vakantiebaantje. Op de websties van CNV Jongeren en FNV Jong vind je handige informatie over bijbaantjes, bijvoorbeeld hoeveel het minimumjeugdloon is.

CNV Jongeren onderzoekt hoe veilig de vakantiebaantjes zijn. Als je de enquete invult maakt jouw baas kans om vakantiewerkgever 2011 te worden. Ga naar: www.vakantiebaantje.com voor de enquete.

Jongereninformatie vernieuwd!

Op deze pagina vind je vanaf nu allerlei handige links. Voor als je een werkstuk moet maken bijvoorbeeld, of als je vragen hebt over je gezondheid, politiek, geld, seks en nog veel meer.