CJP - Cultureel Jongeren Paspoort. De CJP-pas is een voordeelpas voor jongeren tot 30 jaar. Je krijgt korting bij bioscopen, musea, theaters en ook op reizen, dvd's, magazines, kleding en je zorgverzekering.

9292ov.nl - hier vind je reisinformatie voor het openbaar vervoer.

NS.nl - informatie over treinreizen en de actuele vertrektijden van treinen.

Interrail - Op deze website kun je een pas kopen om voordelig mee door heel Europa te reizen.

ANWB - De ANWB kan je aan veel informatie helpen als je met vakantie gaat. Ook biedt de ANWB verzekeringen, hulp in het buitenland, rij-opleidingen, camping cards enz. Je kunt jongerenlid van de Wegenwacht worden en hebt dan recht op gratis hulp bij pech.

Stayokay - Wil je gaan rondreizen in Nederland of in Europa?Hier vind je nuttige informatie over hostels in Nederland en het buitenland.

Reisgraag.nl – Op deze pagina vind je informatie over meer dan 100 landen en meer dan 1000 plaatsen. Bijvoorbeeld artikelen over dat land, de geschiedenis, bezienswaardigheden, video's, flora & fauna en andere algemene informatie die je kunt gebruiken voor een werkstuk of presentatie. Als je een vraag hebt kun je die stellen op het forum. 

Nivon Jong - Bij deze organisatie kun je terecht voor zomerkampen en reizen voor jongeren in Nederland en Europa. Het bijzondere aan NivonJong is dat vrijwilligers de baas zijn. Zij maken zelf de plannen, verzinnen activiteiten met inhoud en kiezen voor spannende bestemmingen. Verder zijn ze goed bezig: klimaatneutraal en sociaal.

Education First - Talen leren in het buitenland. Hier vind je zomercursussen vanaf 2 weken in allerlei landen.  

Vinea - Heb je zin om zonder je ouders op vakantie te gaan, maar weet je niet zo goed waarheen? Bij Vinea kun je terecht voor allerlei vakanties speciaal voor jongeren. Ze organiseren o.a. zeilkampen, kitesurfkampen, theaterkampen, kookvakanties, strandvakanties en nog veel meer.

SIMI Reizen – Zomerkampen en actieve jongerenvakanties. Simi Reizen is de reisorganisatie voor jou als je houdt van fun, feest en gezelligheid, maar tijdens jouw jongerenvakanties niet alleen op het strand wil liggen.


JNM Zomerkampen
– De JNM organiseert in de zomervakantie in het binnen- en buitenland de leukste zomerkampen. Gezelligheid en natuur staan bij de zomerkampen centraal. Er zijn kampen speciaal gericht op jongere deelnemers, maar ook op de andere binnenlandkampen is iedereen van harte welkom.


VVV - VVV's zijn er niet alleen voor toeristen, maar ook voor jou. Ze hebben informatie over alle mogelijke evenementen en uitstapjes. Ook verkopen ze kaartjes voor popconcerten.

Au Pair – Altijd al eens in het buitenland willen werken? Als au pair kom je voor een bepaalde tijd bij een gezin in het buitenland wonen en help je daar met het huishouden en het verzorgen van de kinderen. Je krijgt zakgeld, kost en inwoning. Je hebt uiteraard ook vrije tijd en gelegenheid om een taalcursus te volgen.