LAKS - Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is een organisatie van, voor en door scholieren. Het LAKS organiseert activiteiten, informeert en vertegenwoordigt scholieren. Het LAKS heeft over alles wat met voortgezet onderwijs te maken een mening. Het LAKS organiseert bijvoorbeeld themadagen, cursussen, debatten of onderzoeken… Ook helpt het LAKS je met het uitvoeren van jouw waanzinnige idee om je school te verbeteren.

Halt – Als je als jongere de wet hebt overtreden en bijvoorbeeld iets vernield of gestolen hebt of overlast hebt veroorzaakt kan je worden doorgestuurd naar Halt recht te zetten wat je verkeerd hebt gedaan en de schade te herstellen.

Amnesty International - Organisatie die opkomt voor mensenrechten.

Amnesty op school - Amnesty International is een grote organisatie voor mensenrechten. Op deze pagina speciaal voor leerlingen en docenten kom je van alles te weten over mensenrechten. Je vind er handige informatie voor spreekbeurten of werkstukken.

Kinder- en Jongerenrechtswinkel - Uitleg over wetten en regels en wat deze betekenen. Informatie voor werkstukken.  Hulp bij juridische zaken, bijvoorbeeld over het omgangsrecht na scheiding van je ouders, of naamsverandering, of schade die je hebt veroorzaakt.  De hulp is gratis.

Recht voor Jou – Jeugdsite over Recht. Wat is recht? Wat doet een rechter? Bevat handige informatie voor werkstukken.

FNV Jong – FNV Jong is het jongerennetwerk van de vakbond FNV. Ze komen op voor de belangen van jongeren rondom werk inkomen, ontslag en werkloosheid en proberen zaken op dit gebied beter voor hen te regelen.

CNV Jongeren - CNV Jongeren is een jongerenvakbond voor en door jongeren. Als jongere heb je een bijzondere positie. Je hebt een baantje naast school, loopt stage of begint met je eerste baan. Dit brengt specifieke belangen met zich mee. CNV Jongeren geeft jongeren een stem en komt op voor hun belangen.