Scholierenverkiezingen – De Scholierenverkiezingen worden georganiseerd vlak voor de echte verkiezingen in Nederland. Je kunt meedoen als jouw school zich heeft opgegeven. Van je docent krijg je een code waarmee je kunt stemmen. Op deze pagina vind je extra informatie, testjes en filmpjes over verkiezingen.

Stemwijzer – Als je 18 jaar of ouder bent mag je stemmen. Maar hoe weet je nu op welke partij je moet stemmen? Met de stemwijzer kan je door een enquete in te vullen ontdekken welke partij het best past bij jouw ideeën.

Partijenwijzer
- Met de Partijenwijzer test je welke partij het dichtst in de buurt komt bij jouw ideeën over de samenleving. 

 

Eerste Kamer – De Eerste Kamer vormt samen met de Tweede Kamer het parlement. Zij toetst voorstellen voor nieuwe wetten, ingediend door de regering en de Tweede Kamer. Het werk van de Eerste Kamer heeft dus direct invloed op ontwikkelingen in de maatschappij. Op deze website vind je meer informatie over de Eerste Kamer.

Tweede Kamer – Hier vind je alles over de Tweede Kamer, hoe het werkt en wat ze doen. Het werk van de Kamerleden bestaat voor een groot deel uit vergaderen en stemmen over politieke onderwerpen. Minimaal één keer in de vier jaar zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Instituut voor Publiek en Politiek - Een democratie kan alleen bloeien wanneer ook gewone mensen zich actief met de politiek bemoeien. Dat begint bij het uitbrengen van een stem als er verkiezingen zijn. Maar het is ook belangrijk dat burgers weten hoe ze invloed uit kunnen oefenen. Het IPP geeft informatie over verkiezingen, de Europese Unie en de lokale politiek.

Europa – op deze site vind je alles over de Europese Unie. De Europese Unie is een uniek economisch en politiek samenwerkingsverband van 27 Europese landen. Dankzij de EU is er al meer dan een halve eeuw vrede, stabiliteit en welvaart, is de levensstandaard omhoog gegaan en is er een gemeenschappelijke munt, de euro.