Je hoeft geen actievoerder te zijn om iets aan milieuproblemen te doen. Natuurlijk moet er iets gedaan worden aan grote vervuilers, en daar zijn actiegroepen goed in. Veel kun je ook zelf doen, vooral als je met een groep bent. Je kunt kritisch zijn bij wat je koopt, en wat je weggooit. Ook kun je letten op de hoeveelheid energie die je verbruikt. Natuurlijk kun je ook actief worden en je aansluiten bij een organisatie die zich inzet voor een beter milieu.

Milieudefensie – Milieudefensie zet zich in voor het oplossen en voorkomen van milieuproblemen, nationaal en internationaal.

Jongeren Milieu Actief – Jongeren Milieu Actief (JMA) is dé jongeren milieuorganisatie van Nederland voor en door jongeren tussen 12 en 28 jaar. Op een creatieve en positieve manier gaat JMA aan de slag met thema’s als duurzaam voedsel, energie of internationale rechtvaardigheid! Wij geven jongeren, bedrijfsleven en de overheid alternatieven voor een schone en duurzame wereld.

Milieucentraal - alles over energie en milieu in het dagelijks leven. Deze site geeft antwoord op allerlei vragen zoals: Hoe kan ik het beste energie besparen, wat kost het en wat levert het mij op? Hoe kan ik klimaatvriendelijk eten? En welk vervoermiddel belast het milieu het minst?

Organisatie voor Duurzame Energie – vereniging voor duurzame energie

Natuurmonumenten -natuurbescherming in Nederland. Natuurmonumenten is een organisatie die natuurgebieden in Nederland beschermt en beheert, met steun van hun leden.

Milieuloket – het Milieuloket is bestemd voor iedereen die meer over het milieu wil weten. Je vind er informatie over onderwerpen zoals klimaatverandering, vervuiling, duurzame energie, biotechnologie en het Nederlands en Europees milieubeleid.

Greenpeace - Internationale organisatie voor natuurbescherming. Milieuvervuiling en milieuvervuilers houden zich niet aan grenzen. Denk bijvoorbeeld aan klimaatverandering. Of aan giftige stoffen in het water en in de lucht. Greenpeace voert wereldwijd actie tegen o.a. klimaatverandering, mileuvervuiling en walvisjacht.

Wereld Natuur Fonds – het Wereld Natuur Fonds beschermt de leefgebieden van planten en dieren. Ze werken aan oplossingen voor een verantwoord en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Op deze site vind je informatie over het werk van WNF en hoe je hierbij kunt helpen.

Waddenvereniging - bescherming van het waddengebied.

Proefdiervrij - Stichting Proefdiervrij is de grootste organisatie in Nederland die zich inzet voor de belangen van proefdieren. Proefdiervrij wil het lot van proefdieren verbeteren door betere oplossingen te bedenken, namelijk proefdiervrije technieken.

Wakker Dier – Wakker Dier streeft naar een samenleving waarin de dieren uit de vee-industrie met respect worden behandeld. Op deze site kun je ook een jongerenpakket.

aanvragen met meer informatie over de dieren en allerlei tips hoe jij ze kunt helpen.

Vegetariërs Bond - Handige website als je een werkstuk wilt schrijven of meer wilt weten over vegetarisch eten.  Informatie over de redenen om vegetariër te worden, zoals de invloed op het klimaat, gezondheid en dierenrechten.

Vegetarisme - artikelen over vegetarisme en vegetarische recepten.