Nederlands Jeugd Instituut - Hier vind je allerlei informatie over onderwerpen zoals opvoeding, onderwijs, problemen thuis of op school en pesten. Het Nederlands Jeugd Instituut doet onderzoek op deze gebieden en ondersteunt de mensen die zich hiermee bezighouden in de maatschappij.

JIP – Jongeren Informatie Punt. Het JIP geeft informatie aan jongeren over o.a. werk, onderwijs, drugs, wonen, rechten, seks en vrije tijd. JIP's zijn te vinden op veel plaatsen Nederland. Je Jipsitekunt er anoniem en gratis terecht met je vragen. Op deze site vind je alle informatie, verzameld door de JIP's, die voor jou van belang is.

SIRE – Stichting Ideële Reclame - SIRE, Stichting Ideele Reclame, wil maatschappelijke thema’s waar weinig of nog geen aandacht voor is zichtbaar maken en zo bijdragen aan een sociale en betrokken samenleving. Zij doen dit met grote multimediacampagnes.  SIRE wil mensen in beweging brengen en aanzetten tot nadenken. Enkele voorbeelden van hun campagnes zijn: Kinderen in een scheiding, Aardige mensen, Je bent een rund als je met vuurwerk stunt, Kort Lontje, Stop digitaal pesten en Geef kinderen hun spel terug.