DWVDNT – De Wereld Van De Nederlandse Taal. Interactieve jongerenwebsite van de Nederland Taalunie. Hier vind je allerlei leuke en nuttige informatie over het Nederlands, zoals de geschiedenis, landen waar Nederlands gesproken wordt, weetjes over de betekenis van woorden en boekentips. Handig voor als je een werkstuk moet maken of een boek moet lezen voor Nederlands.

CJP - Cultureel Jongeren Paspoort. De CJP-pas is een handige voordeelpas voor jongeren tot 30 jaar. Je krijgt korting bij bioscopen, musea, theaters en ook op reizen, dvd's, magazines, kleding, boeken en je zorgverzekering.

Cultuurkaart - Als je op de voorgezet onderwijs zit krijg je een Cultuurkaart, waarmee je dezelfde korting krijgt als een CJP-pas. Ook staat er soms een tegoed op waarmee je bijv. naar het theater od de bios kan. Op de website kun je zien wat er bij jou in de buurt te doen is en checken hoeveel geld er op je pas staat. Ook kun je prijzen winnen en je mening geven over films, muziek, boeken en games.

Museumjaarkaart - Met deze kaart krijg je een jaar lang gratis toegang tot meer dan 400 musea in heel Nederland. Handig voor CKV. Voor jongeren kost de kaart maar 19,95.

 

Kunstbende - Kunstbende is een jongerenorganisatie die jongeren aanmoedigt hun muzikale, dans-, schrijf-,  ontwerp-, of acteertalenten te ontwikkelen. Ze organiseren projecten zoals de wedstrijd Kunstbende, Move Your Art en The Best of Kunstbende Tour.

Meet me in Dreamtime -  Interactieve jongerensite van het Aboriginal Art Museum in Utrecht. Je kunt er allerlei informatie vinden over Aboriginal kunst, bijvoorbeeld voor een werkstuk. Ook is er een quiz en kun je je eigen e-cards ontwerpen. 

 

Jeugdjournaal - het laatste nieuws. Op de site staat uitleg en achtergrondinformatie over het nieuws. Je kunt er ook je eigen mening geven.

BNN - De bekendste jongerenomroep van Nederland. Maakt jongerenprogramma'ss voor de publieke televisie en radio.