Verkeerde link biologielokaal

Dag Wouter,

In de link Docenten Biologie rechtsboven in het biologielokaal is de verwijzing niet goed.

Het adres wat er staat: http://www.digischool.nl/BI/community/

Dit moet zijn:  http://digischool.kennisnet.nl/community_bi

Kan ik dit zelf aanpassen of moeten jullie dit doen?

Bedankt alvast.

Groet,

Steef

Template 2012 – 4. Widgets

In onderstaande video informatie over de widgets:

http://dl.dropbox.com/u/1571109/vaklokalen/4-widgets (MP4)

http://dl.dropbox.com/u/1571109/vaklokalen/4-widgets (MOV)

Template 2012 – 3. Menu’s

In onderstaande video;s de instellingen van de 3 menu;s

http://dl.dropbox.com/u/1571109/vaklokalen/3-menus.mp4 (WINDOWS)

http://dl.dropbox.com/u/1571109/vaklokalen/3-menus.mov (MAC)

Template 2012 – 2. Instellingen

In onderstaande video alles over de basisinstellingen van het nieuwe thema

http://dl.dropbox.com/u/1571109/vaklokalen/2-instellingen.mp4 (WINDOWS)

http://dl.dropbox.com/u/1571109/vaklokalen/2-instellingen.mov (MAC)

Template 2012 – 1. Introductie

In onderstaande video zie je hoe de nieuwe template er uit ziet en welke stukken je kunt aanpassen.

https://dl.dropbox.com/u/1571109/1-Introductie.mp4  (WINDOWS)

https://dl.dropbox.com/u/1571109/1-Introductie.mov (MAC)

APP

Wie heeft op zijn iphone de app van wordpress gedownload? Maar wie krijgt hem aan de praat??

Upgrade 2.9 – Overig

En wat wil je nog meer bijdragen tijdens het herontwikkelen?

Post het hieronder!

Upgrade 2.9 – Gebruiksvriendelijkheid

Op welke manier moet de gebuiksvriendelijkheid voor de bezoekende leerling verbetert worden?

Iets met het menu lijkt me in ieder geval nodig.

Upgrade 2.9 – Mogelijkheden

Wat mis je in het huidige systeem qua mogelijkheden?
Linken naar interne pagina’s is best rottig nu. Dat kunnen we aanpassen.
Andere dingen? Leuke plugins?

embedded code

Ik zou toch heel graag embedded codes direct in de html -codes willen plaatsen. Zoiets als dit:

een slideshow van Flickr. Lukt mij niet met een plugin. Iemand die het wel aan de praat krijgt?
Nou zelfs de code kan dit blog niet laten zien…pfffff

De url dan maar: http://www.flickr.com/search/show/?q=Indonesia
en dan share kiezen..
Willem

RSS feed

RSS feed ”nieuws” van het vaklokaal geplaatst op communitypagina.

PhotoXhibit

Volgens mij werkt dit echt niet; alle geuploade afbeeldingen verdwijnen in het niets!

Docentenpagina

Aangezien docenten ook het vaklokaal bezoeken, heb ik een docentenpagina gemaakt, beveiligd met een wachtwoord. Hierop aangebracht: link naar vakcommunity, link naar database, link naar vakforum, correctiemodellen van toetsen.

I-frame: hoe?

Gek word ik van de beperkingen van WP (in Blogger allemaal geen enkel probleem) , al die plugins die je apart moet gebruiken om embedded iets te kunnen weergeven. Zo kan ik als geograaf geen enkele interactieve kaart plaatsen in een bericht/ pagina omdat deze met i-frames werken. Ik krijg het in onze versie niet voor elkaar om een i-frame te plaatsen. Zowel in het html als in de editor. Iemand een idee?

Volgens hem zou het wel moeten kunnen.

Iemand wel gelukt?

Slideshare – of andere filmbronnen – toevoegen aan je blog

Slideshare kun je embedden in je bericht of pagina.
(Alle mogelijke embeds: http://www.daburna.de/dokuwiki/doku.php/instruction )

- Slideshare

Onder Embed > options bij Slideshare kies je voor ‘Embed (wordpress.com)’ .
Dan haal je de doorgestreepte delen weg en kopieer je die code in je bericht of pagina

haakje open slideshare id=504408&doc=thirst-upload-800×600-1215534320518707-8&w=425 haakje sluiten

Zo dus: haakje open slideshare 504408 thirst-upload-800×600-1215534320518707-8&w=425 haakje sluiten

TIP: Werken met sidebars

Naar aanleiding van de opmerking van Paul over de widgets in de sidebar.

Als je klikt op Design, Widgets, dan zie je links alle widgets, rechts de naam Home, met daaronder alle widgets voor de pagina home.

Naast home kun je op een klein pijltje klikken om ook voor Nieuws, Contact etc een andere sidebar te maken, met andere inhoud!

PhotoXhibit ?

PhotoXhibit – moet ik daar nog iets mee? of kan ik er iets mee?

Paul Goossen

Poll toevoegen – hoe werkt dat?

Mijn WP-poll-plugin is geactiveerd en de WP-Polls Widget plugin ook.  Ik heb een poll klaarstaan, die is Open, dus zou je die op een pagina moeten kunnen zetten.
Onder HOME is er de Widget  “Zoek” en  “Polls” (braaf naar rechts gesleept). Maar ik zie alleen een zoekvenstertje op de pagina’s, niet de poll. Wat doe ik fout?

Paul Goossen

horizontaal lijntje mogelijk ?

Is er de mogelijkheid om een horizontaal lijntje in te voegen op een pagina?

Paul Goossen

Layout beinvloeden

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er niet veel HTML is toegestaan. Wat je kunt doen om de layout te beinvloeden is een positie toewijzen aan een plaatje. Dat plaatje wordt dan een zogenaamde FLOAT en kan bijvoorbeeld achter/naast een header zweven. Een voorbeeld zie je hier: de tekst “wat betekenen deze codes” is een plaatje, dat VOOR de tekst Basisvaardigheden (B)(K1 tm K3) staat. Normaal gesproken zou het op de volgende regel terecht komen, want je kunt geen header <h4> en <p> op een regel hebben. Ook de voorpagina van de natuurkunde site is met plaatjes opgemaakt.  Om te zorgen dat er na de 4 buttons weer op een nieuwe regel wordt gestart: een doorzichtige gif van 450px breed en 2px hoog ingevoegd: daarna weer met tekst in de visual editor!Wat voor slimmigs doen jullie?

Links

TIP: als je een link toevoegt in tekst, dan moet je altijd het VOLLEDIGE adres intypen: HTTP://www.blabla.nl dus, en niet  www.blabla.nl  Dank aan Offereins

Navigatie probleem? -> plugin activeren!

Is opeens je navigatie weg? Is de footer ook verdwenen?

Dan staat een noodzakelijke plugin niet aan!

Fold Page List moet geactiveerd zijn!

Standaard blog instellen

Bijna iedereen komt na het inloggen op de Help pagina’s en niet op zijn vaklokaal.Ga naar:

• Gebruikers
  • Jouw profiel

Zet het Primary blog op je voorkeur.

Visuele editor aan of uit?

Bij een aantal gebruikers, staat de Visuele editor uit. Hierdoor kun je alleen tekst invoeren met behulp van codes. Niet zo handig, dus ga naar:

• Gebruikers
  • Jouw profiel

Bovenaan vink je aan: visuele editor gebruiken.

Akismet – anti spam

Om de plugin Akismet te gebruiken, moet je een API invullen. Je kunt je eigen aanmaken, maar ook gebruik maken van die van mij : 559ed62cbccc Succes met het SPAM bestrijden. Luister ook naar SPAM  :)

link docenten activeren

In de header staat nu een  kleine link ‘docenten’. Deze verwijst naar de community, nadat je het volgende instelt:

• Ga naar Opties, Algemeen
  • Verander het onderschrift (subtitle, als engels,2e van boven)  in de afkorting van je community.
  • Voorbeeld. Voor natuurkunde is dit:’na‘.  Voor biologie is het: ‘bi‘. etc.

Digibasisschool?

De instellingen van nieuws, contact, oefenen zijn niet van toepassing! De rest in de handleiding is identiek!

Gebruik van de widgets

In het bestand staan de huidige beschikbare widgets. Een heel aantal staan al standaard aan. Meer info over een widget door op de naam van de widget in het widgetmenu te klikken; of anders google voor meer info! Plugins voor Digischool

Wat is een ‘widget’?

Wat zijn widgets ?Een widget is een ‘ding’, een klein programmatje, dat je in 1 van de 5 zijbalken kunt zetten.Je doet dat als volgt:

1. Ga naar Weergave, Widgets
  2. Op de pagina staan nu 5 balken ( home, 2-nieuws, 3-oefenen, 4-links, 5-contact)Onder deze 5 balken staan al de ‘available widgets’.
  3. Sleep een widget naar de balk waarin je hem wilt hebben.
  4. Klik op het icoontje naast de titel van de widget om opties als naam etc in te stellen.

Handleiding WordPress – versie 2.1

Handleiding WordPress 2.1Er is een handleiding voor WP geschreven.Te vinden op de voorpagina en via deze post.Met dank aan Fred Luyben!

Contactpagina maken

Om het contactformulier te gebruiken:

1. Activeer de plugin contactform 2.0.3 onder Plug-ins
  2. Onder Opties – Contactform kun je je gegevens invullen.
  3. Voeg aan je contactpagina toe:
    (verplicht)
    (verplicht)

Navigatie widget

DIT IS OUD NIEUWS !!!! ER IS EEN VEEL NETTERE NAVIGATIE NU! Om in WP een duidelijke navigatiestructuur te krijgen moet je een widget gebruiken.Algemeen over widgetsEen widget is een ‘ding’ dat je in 1 van de 5 menubalken kunt zetten.Je doet dat als volgt:

1. Ga naar Weergave, Widgets
  2. Op de pagina staan nu 5 balken ( home, 2-nieuws, 3-oefenen, 4-links, 5-contact)Onder deze 5 balken staan al de ‘available widgets’.
  3. Sleep een widget naar de balk waarin je hem wilt hebben.
  4. Klik op het icoontje naast de titel van de widget om opties als naam etc in te stellen.

Navigatie widget:Als je op het icoon klikt naast de titel pages, dan kun je daar pagina’s excluden. Dit willen we om de pagina’s nieuws, oefenen, home, links en contact niet in dit menu op te nemen.Je moet daarvoor weten wat de id’s van deze pagina’s zijn.Klik daarvoor op Beheren, Pagina’s en de lijst met pagina’s verschijnt. In de eerste kolom staan de id’s.Vul deze in in de widget.Het is nu mogelijk om de widgets die je tot je beschikking hebt, te dupliceren, zodat ze op meerdere pagina’s kunnen komen.Dat is nodig voor de widget ‘pages’ (of ‘ pagina’s ‘) om de navigatie te maken.

1. Activeer de plugin via plugins‘widget duplicator’
  2. ga naar Weergave, Widgets
  3. Onder de balk met available widgets kun je nu aangeven dat je een widget wilt kopieren.Doe dit met de pagina-widget zo vaak als je hem wilt gebruiken.

Zelf een widget gevonden die je wilt gebruiken?Mail dan de link naar de website van de widget naar w.tinbergen AT gmail.Ik zal dan in principe zorgen dat hij gebruikt kan worden.

Nieuwe pagina’s maken

Als je meerdere, of andere, pagina’s wilt dan de standaard vijf, dan zijn er 2 opties.

1. Je maakt gewoon een nieuwe pagina aan en deze komt in het ‘dropdown menu’
  2. je maakt ze kind van 1 van de 5 pagina’s. Dwz: het wordt een sub-pagina.Kies: Beheren, Pagina‘s, (achter de juiste pagina) bewerken,In de rechterbalk staat: Onderdeel vanKies hier de pagina waaronder deze pagina moet vallen door op het pijltje te klikken.Volgens mij kan dit in bijna alle gevallen. Kijk bij wp.digischool.nl/natuurkunde/oefenen voor de voorbeelden.
  3. Je wilt geen subpagina, maar een echte hoofdpagina.Nu is dat nog niet goed mogelijk, maar zeer snel (binnen 2 weken vanaf nu) wel.Tijdelijk: er is een widget “pagina’s”. Voeg de widget toe aan een sidebar en je hebt alle pagina’s in het zijmenu.Er staan een aantal pagina’s nu dubbel: deze kun je uitsluiten door op de widget te klikken en de id’s van deze pagina’s in te vullen.VB: je id van home,nieuws, oefenen links en contact zijn: 1,2,3,4,5. Deze getallen vul je dan in onder exclude.

Beheren van meerdere sites

Als je meerdere sites via wordpress beheerd, bijvoorbeeld natuurkunde en help, dan kun je snel wisselen tussen admin van de sites door op de titel natuurkunde, of help, te klikken. Er komt dan een dropdown box waarin je kunt kiezen!

Eerste stappen in WP

Bij deze een paar dingen die je moet doen als je begint met WP.
Voor aanvullende info: zie ook de handleiding van Fred Luyben.
Abonneer je ook op de RSS feed van deze tip pagina, dan krijg je automatisch bericht van nieuwe tips!

1. Maak een 4 tal pagina’s; dit zijn de standaard pagina’s die in het bovenste menu staan. Deze zijn in elk vaklokaal hetzelfde.
    1. nieuws
    2. oefenen
    3. links
    4. contact
      Dit doe je door

• in te loggen, en klik
      • schrijven, en
      • pagina
      • invullen titel en (tijdelijke) content
      • invullen van de juiste bericht afkorting (rechts in de menubalk) Deze afkorting moet exact zo zijn als de vier hierboven genoemde namen om herkent te worden door het systeem.
  2. Standaard opent WP met je laatste berichten. Waarschijnlijk wil je je eigen homepage maken. Dat kan.Maak de pagina zoals hierboven, maar dan met de naam home (of wat je wilt)Klik hierna op:
    • Opties
    • LezenKies nu : “Je voorpagina pagina bevat”: een statische pagina.Kies de naam van de pagina die je net als voorpagina hebt gemaakt

Verder komen je berichten op de pagina nieuws! Kies de pagina nieuws voor berichten.

3. Je thema activeren!
    Klik op: weergave, thema’s
    Klik daarna op het icoon of de titel van jouw vaklokaal.
    Er volgt een melding: nieuw thema geactiveerd.
    klaar.