DIT IS OUD NIEUWS !!!! ER IS EEN VEEL NETTERE NAVIGATIE NU! Om in WP een duidelijke navigatiestructuur te krijgen moet je een widget gebruiken.Algemeen over widgetsEen widget is een ‘ding’ dat je in 1 van de 5 menubalken kunt zetten.Je doet dat als volgt:

  1. Ga naar Weergave, Widgets
  2. Op de pagina staan nu 5 balken ( home, 2-nieuws, 3-oefenen, 4-links, 5-contact)Onder deze 5 balken staan al de ‘available widgets’.
  3. Sleep een widget naar de balk waarin je hem wilt hebben.
  4. Klik op het icoontje naast de titel van de widget om opties als naam etc in te stellen.

Navigatie widget:Als je op het icoon klikt naast de titel pages, dan kun je daar pagina’s excluden. Dit willen we om de pagina’s nieuws, oefenen, home, links en contact niet in dit menu op te nemen.Je moet daarvoor weten wat de id’s van deze pagina’s zijn.Klik daarvoor op Beheren, Pagina’s en de lijst met pagina’s verschijnt. In de eerste kolom staan de id’s.Vul deze in in de widget.Het is nu mogelijk om de widgets die je tot je beschikking hebt, te dupliceren, zodat ze op meerdere pagina’s kunnen komen.Dat is nodig voor de widget ‘pages’ (of ‘ pagina’s ‘) om de navigatie te maken.

  1. Activeer de plugin via plugins‘widget duplicator’
  2. ga naar Weergave, Widgets
  3. Onder de balk met available widgets kun je nu aangeven dat je een widget wilt kopieren.Doe dit met de pagina-widget zo vaak als je hem wilt gebruiken.

Zelf een widget gevonden die je wilt gebruiken?Mail dan de link naar de website van de widget naar w.tinbergen AT gmail.Ik zal dan in principe zorgen dat hij gebruikt kan worden.

Reageer


drie − 1 =