Joop Jagers heeft toetsenborden gemaakt voor het invoeren van teksten die geschreven zijn in Griekse en Latijnse alfabetten. Deze toetsenborddefinities werken onder Windows (vanaf Windows 2000). Installatie én gebruik zijn erg eenvoudig.

Download het toetsenbord Grieks, unzip het geheel, lees de handleiding, installeren en tikken maar. Het makkelijkst kun je het gedownloade bestand op je bureaublad zetten en dan unzippen.

Lees ook even de nota bene hieronder met betrekking tot lettertype/font.

Invoerprogramma voor alle Windows-programma’s
Wat Joop nu gemaakt heeft is een invoerprogramma dat het mogelijk maakt om Grieks te typen binnen Word maar ook binnen andere Windows-programma’s. Bijvoorbeeld binnen MSN-messenger, maar ook binnen Internet Explorer, (dus ook Hotmail en Hyves). Ook handig voor het invoeren van Grieks in woordenoverhoorprogramma’s.
Het omschakelen tussen Nederlands en Grieks gaat heel snel. En het is helemaal gratis!

Eenvoudig te begrijpen en simpel om mee te werken
Het programma heeft een goede handleiding die stap voor stap de installatie, en eventueel de-installatie, uitlegt. Ook de verantwoording voor de toetsen van de verschillende accenten en spiritus is duidelijk.

Ik werk al heel lang met dit programma en kan zeggen dat ik al na een paar minuten bijna net zo soepel Grieks overtikte als Nederlands. De toetscombinaties zijn logisch en Joop heeft gezorgd voor duidelijke afbeeldingen van de toetsenbordindelingen (deze afbeeldingen zijn al voldoende om mee aan de slag te kunnen).

Nota bene:
Behalve het invoerprogramma voor Unicode heb je ook een op Unicode gebaseerd lettertype nodig, anders kun je nog niet alle letters zien. Geschikte Unicode-lettertypen zijn:
* Palatino Linotype (zit standaard in Windows),
* GR Times New Roman (gratis aan te vragen via joopjagers@hotmail.com),
* Gentium (zit in Vocabularium; www.stilus.nl/vocabularium. Heb je Vocabularium op je computer dan zit Gentium ook binnen Word of je kunt het hier downloaden)

Wie vragen heeft, mailt Joop Jagers of gebruikt het contactformulier.