Kattenliefhebbers kunnen al terecht in diverse kattencafé's in Nederland, maar nu kunnen ook hondenliefhebbers een kop koffie drinken in het gezelschap van hun favoriete pluizige vrienden. Het eerste hondencafé van Europa, genaamd 'Le Waf', is geopend in Lille.

Le Waf is een initiatief van de 24-jarige Ophélie Poillon, die vorig jaar haar master in management behaalde. In het café, dat in november de deuren opende, zijn elke dag een negental honden aanwezig die afkomstig zijn uit dierenasielen in de regio. Zes honden wonen ondertussen permanent in het café, de drie andere roteren en zijn beschikbaar voor adoptie.

Poillon heeft een dubbel doel met 'Le Waf': enerzijds wil ze honden die een huis nodig hebben in contact brengen met mensen die hen misschien wel willen adopteren. Maar tegelijkertijd is het café er ook voor hondenliefhebbers die om praktische redenen thuis geen hond kunnen houden. In Le Waf vinden ze de ruimte én het gezelschap om naar hartenlust te knuffelen.

Hygiëne

Hygiëne staat in Le Waf hoog in het vaandel: het cafégedeelte en de speelruimte voor de honden zijn van elkaar gescheiden. Alle 'bewoners' van Le Waf zijn behandeld tegen vlooien en gevaccineerd. Elke twee uur trekt Ophélie of een van de vrijwilligers er met de dieren op uit om hen in groep uit te laten.

Klanten worden om praktische redenen verzocht om hun eigen honden niet mee te brengen naar het café. 

Bron AD, Eveline Meijer

Reageer


× 2 = tien