De expositie Bébés Animaux, oftewel babydieren, is één van de populair-wetenschappelijke  exposities in het Cité des sciences et de l’industrie die zich richt op kinderen, net als het voorafgaande Crad’Expo, Ombre et Lumières en Zizi sexuel l’expo. Bébés Animaux is een inleiding tot de simpele grondbeginselen van de dierkunde. Het doel van de expositie is kinderen bewust te maken van het gedrag en ontwikkeling van jonge dieren. Door kinderen onder te dompelen in de wereld van babydieren worden zij bewust van hun ontwikkeling. De ontdekking van de dierenwereld wordt een écht avontuur dankzij 14 spellen en verschillende interactieve activiteiten. Verschillende proeven en ludieke imitaties sporen kinderen (en hun ouders) aan om mee te spelen en meer te leren over de dierenwereld. Door actief mee te doen, kunnen zelfs de allerkleinsten alles ontdekken over de verschillende manieren van geboortes en ontwikkeling. In samenwerking  met het Muséum des sciences naturelles in België en het Muséum van Toulouse, laat deze nieuwe expositie kinderen vanaf 2 jaar en hun ouders de fascinerende wereld van 73 soorten babydieren ontdekken, beginnend bij de geboorte tot aan hun autonomie. Je ziet er waargebeurde verhalen, staaltjes om te observeren en de grappige en leerzame activiteiten nemen de bezoeker mee in een compleet andere en verbazingwekkende wereld.  

Praktische informatie

Cité des sciences et de l’industrie 30, Avenue Corentin Cariou 75019 Paris Openingstijden: Maandag gesloten Dinsdag t/m zaterdag: van 10.00 – 18.00 uur Zondag: van 10.00 – 17.00 uur. Open tot en met 20 augustus 2017.

Reageer


vijf + 3 =