Als resultaat van de wet van 16 januari 2015 betreffende de afbakening van de regio’s, de regionale en departementale verkiezingen en de wijziging van de electorale kalender telt het land Frankrijk sinds 1 januari 2016 12 regio’s. Zeven van de twaalf zijn het resultaat van de samenvoeging van twee of drie oude regio’s.

Die zeven nieuwe gebieden moesten een nieuwe naam en hoofdstad krijgen. De naam moest vóór 1 oktober 2016 door de regionale raad worden vastgesteld. Voor BretagneÎle-de-FranceProvence-Alpes-Côte d’Azur en Pays de la Loire veranderde niets; hun omvang, hun naam en prefectuur bleven onveranderd. De regio Centre-Val de Loire kende alleen een naamswijziging.

De andere 16 voormalige regio’s werden samengevoegd tot 7 nieuwe: NormandieHauts-de-FranceGrand-EstNouvelle AquitaineOccitanieBourgogne-Franche-Comté en Auvergne-Rhône-Alpes.

Corsica heeft een speciale status: collectivité territoriale à statut particulier.

 

 

 

 

 

Reageer


5 × zes =