In de 2e week van September zijn een aantal vaklokalen van de digitale school omgezet naar een vernieuwde vormgeving.
Het doel van deze vernieuwing is het creëren van eenheid (Alle lokalen zien er hetzelfde uit en hebben dezelfde menu-structuur) en het verbeteren van de informatievoorziening naar de leerlingen toe.

Ook het vaklokaal economie heeft een nieuwe look en een aantal nieuwe functies.

  1. De Zoekfunctie: (terug te vinden op iedere pagina) deze functie zoekt op alle pagina’s van het vaklokaal economie, naar het door jouw opgegeven zoekwoord.
  2. De Snel naar-functie: (terug te vinden op iedere pagina) hier vind je alle pagina’s overzichtelijk op een rijtje en kan je met 1 druk op knop naar de pagina die je wilt.
  3. Categorieën: (linksboven in nieuwsberichten) Hiermee kun je een filter zetten op alle nieuwsberichten en direct alle berichten in deze categorie bekijken.
  4. Bookmark-functie: (onderaan in nieuwsberichten) Hiermee kun je een bericht opslaan of delen met je vrienden/klasgenoten op bijvoorbeeld: google, yahoo of facebook.
  5. Reacties: (rechtsboven in nieuwsberichten) Laat een berichtje achter met jouw mening op dit nieuwsbericht. LET OP: Naam en emailadres (niet zichtbaar voor anderen) zijn verplicht. Alle reacties moeten worden goedgekeurd door de lokaalbeheerder. Verbeterpunten en positieve reacties zijn natuurlijk altijd welkom, maar wanneer er grof taalgebruik, beledigingen naar wie of wat dan ook, spam etc. in voorkomen, wordt een bericht geweigerd.
  6. Youtube gebruik: op deze pagina vind je een voorbeeld; wanneer je bruikbaar materiaal op youtube gevonden hebt, geef het eens door aan de lokaalbeheerder en wij plaatsen het filmpje op deze website.
  7. Meer oefenmateriaal: informatie over bekende economen, begrippen, vaardigheden (maken van werkstukken en rekenen), examentraining etc. Deze pagina zal in de toekomst verder uitgebreid worden. Tips en oefenmateriaal zijn altijd welkom!
  8. RSS-feeds: wil je op de hoogte blijven van wat er allemaal gebeurd in het vaklokaal economie, dan is de RSS-feed een uitkomst, ook is er een speciale commentaar-RSS, waar je alle reacties terug kunt vinden.
  9. Contact met de lokaalbeheerder, via het handige contact-formulier. Let op: naam en email zijn ook hier verplicht. Daarnaast maken we gebruik van een controlevraag, om grote hoeveelheden spam te voorkomen.

Laat eens weten wat je van deze vernieuwing vindt via het contact-formulier of laat een reactie achter op dit bericht. Ook zijn links naar websites, filmpjes, oefenmateriaal, etc. nog steeds van harte welkom!

De Lokaalbeheerder.

Reageer


+ vier = 10