De Kredietcrisis is de aanduiding voor een crisis op de financiële markten die in de zomer van 2007 ontstond. De oorzaak was een crisis op de markt voor Amerikaanse hypotheken, veroorzaakt door een daling van de Amerikaanse huizenprijzen, nadat in de jaren vóór 2007 op grote schaal te hoge hypotheken waren verstrekt aan financieel te zwakke huizenkopers.

Hieronder vind je een overzicht van de beste nieuws-websites om op de hoogte te blijven van deze crisis.

NRC
Volkskrant

Financieel Dagblad

Elsevier
RTL Z
RTL Z – Een chronologisch overzicht
NUzakelijk

Geld en Recht over: IceSave

Zet de televisie maar aan en je wordt overspoeld met informatie, hieronder vind je een aantal interessante documentaires.

De dag dat de dollar valt… (update), De makers van deze documentaire hebben zich (in 2005!) afgevraagd wat er zou gaan gebeuren als de dollar zijn waarde verliest binnen 24 uur. Nu, 3 jaar later, lijkt het of dit (in slow motion) werkelijkheid wordt.

Sponsors van Uncle Sam. In dit deel het verhaal van een bank die in de problemen kwam, de redding vanuit het Midden-Oosten en de geheimzinnige rol van een steenrijke prins.

Money as Debt. Wat is geld eigenlijk? Hoe komt het dat vrijwel iedereen, zowel overheden als individuen in de schulden zitten? Deze film legt het op eenvoudige wijze uit. (Nederlands ondertiteld)

Een reactie op “Kredietcrisis”

 1. Eric Schreurs zegt:

  Haarlem, 3 juni 2009

  250 Begrippen van de Kredietcrisis

  Gratis download: Klein Financieel Woordenboek van de Kredietcrisis

  Een gratis download met 250 aan de kredietcrisis gerelateerde begrippen is vanaf 3 juni 2009 direct opvraagbaar op de website van De Financiële Begrippenlijst – http://www.dfbonline.nl.
  Het gaat bij deze ‘download’ om een PDF-document van 29 pagina’s met 250 financieel-economische begrippen die tijdens deze economische crisis veel gebezigd worden in de pers, politiek, onder economen en in financiële kringen. Kortom: een klein woordenboek van de kredietcrisis.

  Waar staat dit financieel-economische lexicon?

  Toegang tot begrippenlijst is gratis, na een eenvoudige registratie op http://www.dfbonline.nl. Ga vervolgens na het inloggen naar het begrip ‘kredietcrisis’, of ga rechtstreeks naar het begrip toe via het aanklikken van de volgende link: http://www.dfbonline.nl/?LETTER=k&spec=7467.

  Over http://www.dfbonline.nl

  De Financiële Begrippenlijst – http://www.dfbonline.nl – is een (online) financieel woordenboek met meer dan 7.700 begrippen op het gebied van economie, financiële markten, beurs en beleggen, onderling verbonden door meer dan 45.000 verwijzingen. De Financiële Begrippenlijst ging juni 2007 van start en is in die tijd gegroeid van 5.100 naar meer dan 7.700 gepubliceerde financieel-economische begrippen.
  De Financiële Begrippenlijst is geen ‘wiki’; een deskundige redactie houdt de inhoud voortdurend actueel, hierbij actief geholpen door de bezoekers van http://www.dfbonline.nl. Nieuwe lemma’s worden bijna dagelijks toegevoegd, aan de inhoud wordt voortdurend geschaafd.

  De Financiële Begrippenlijst is onafhankelijk en is niet geliëerd aan enige financiële instelling.

  Noot voor de redactie

  Meer informatie kunt u verkrijgen bij:

  DFB – De Financiële Begrippenlijst BV
  Eric Schreurs
  Telefoon: 023 – 524 2095
  E-mail: info@dfbonline.nl
  Internet: http://www.dfbonline.nl

Reageer


drie × = 24