. Hoe krijg ik die "puntjes" (Umlaute ) en die ß op mijn computer?

Meestal werkt het volgende:

ä = SHIFT en " tegelijk indrukken. Daarna loslaten en de a typen. ö = SHIFT en " tegelijk indrukken. Daarna loslaten en de o typen. ü = SHIFT en " tegelijk indrukken. Daarna loslaten en de u typen. ß = rechter ALT-knop tegelijk met de letter s indrukken

Als je een hoofdletter Ä wilt maken: SHIFT en " tegelijk indrukken. Daarna loslaten en dan SHIFT en a tegelijk indrukken.

Hebben jullie Duitse teksten voor mij?

Er bestaat niet echt een site waar losse Duitse teksten klaarliggen voor Nederlandse leerlingen die Duits leren. Wel barst het internet van de Duitstalige sites met allerlei teksten. Beschouw een website met meerdere pagina's gerust als één tekst(soort)!!! Klik in het menu bovenaan op Links om pagina's van kranten en dergelijke te vinden.

Hebben jullie een uittreksel van dit boek voor mij?

Alle uittreksels die we hebben, staan online. Ga naar bijvoorbeeld scholieren.com als je jouw favoriete uittreksel niet vindt. Pas goed op, want de kwaliteit van die uittreksels is vaak erg verschillend. Er staan vaak ook fouten in.

Kunnen jullie mijn brief / werkstuk nakijken? Ik begrijp die opdracht uit het lesboek niet. Kunnen jullie me helpen? Hebben jullie voor mij de antwoorden van opdracht X ?

We maken niet je huiswerk. We proberen je te helpen bij het zelf (leren) oplossen van het probleem. Kijk daarom goed rond op de site, want meestal staat het er wel op. Probeer goed te bedenken op welke pagina je wat zult kunnen vinden.

Ik heb een andere vraag. Kunnen jullie me helpen?

Vast wel. Maar eerst: Heb je al via de zoekmachine van deze site gezocht? TIP: Laat woorden als de, het en een weg, die zijn voor een zoekmachine niet nuttig. Mail ons als je vraag nog niet beantwoord is. Ons mailadres vind je op deze pagina