Alle leerlingen in het Voortgezet Onderwijs krijgen een Cultuurkaart. De Cultuurkaart is tegelijkertijd een CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) en geeft recht op interessante kortingen bij o.a. theatervoorstellingen. Lees meer over CJP en de Cultuurkaart op de site van CJP.

De Theaterwiki is een wikipedia met allerlei informatie over theatermakers. De site is een initiatief van theatercentraal en is nog in aanbouw. Dus weet jij heel veel van een bepaalde theatergroep, omdat je daar bijvoorbeeld een profielwerkstuk over hebt gemaakt? Bouw dan gerust verder aan de theaterwiki.

Nederland Theaterland is een initiatief van de faculteit theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Op deze site vind je onder theaterles veel informatie over de theaterruimte, theatervormgeving, regisseren en nog veel meer. Ieder jaar zijn er actuele projecten rondom voorstellingen die dat seizoen in het land spelen. De moeite waard om eens te kijken.

Theater Instituut Nederland heeft een grote mediatheek met o.a. teksten, achtergrondinformatie, recensies, registraties enz. Daarnaast organiseren zij ook regelmatig tentoonstellingen in het land.

Ik ♥ Van Theater, I♥THTR, is een site met informatie over voorstellingen, groepen (met doorklik naar hun eigen sites), recensies, interviews en nog veel meer handige informatie.

Theatermaker is een tijdschrift over theater, muziek en dans. Op de website kun je de inhoud van het nieuwste nummer bekijken.